2016-07-23 06:48:07
Φωτογραφία για Tί προτάσσει ο δήμος για τα αυθαίρετα
Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται για την αποψινή συνάντηση, στις 20.00, στο Ανοιχτό Θέατρο του Τεχνόπολις για τα αυθαίρετα κτίσματα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη.

Για πρώτη φορά θα ακούσουν οι φορείς της πόλης και οι οικιστές εκτός σχεδίου πόλης αλλά και οι εκπρόσωποι των φορέων, τις απόψεις που θα εμπεριέχονται στο νέο νομοσχέδιο.

Όπως είπε στο Cretalive ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας Γιάννης Ρασούλης, για το δήμο Ηρακλείου τέσσερα είναι τα ζητήματα που θα τεθούν στο υπουργό, για να δώσουν λύση ... μια κι έξω στο πρόβλημα των αυθαιρέτων του Ηρακλείου.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ανοίξει η ομπρέλα για να μπορέσουν να ενταχθούν όσο γίνεται περισσότεροι στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, στην υπόλοιπη Ελλάδα μπόρεσαν να ενταχθούν, όμως στην πρωτεύουσα των αυθαιρέτων, το Ηράκλειο, τα ποσοστά ένταξης στη ρύθμιση δεν ξεπερνούν το 20%.

Τα τέσσερα ζητήματα

1. Τα εξ αδιαιρέτου κτίσματα και οι γονικές παροχές, θέμα που δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ ως τώρα

2. Αύξηση των δόσεων για τους υπόχρεους και μείωση των προστίμων

3. Τα χρήματα που θα προκύπτουν από τον ειδικό λογαριασμό πληρωμής των προστίμων να πηγαίνουν στις υπό ανάπλαση περιοχές

4. Ειδική πολεοδομική ρύθμιση για τις πυκνοκατοικημένες περιοχές
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ