2016-07-25 11:28:32
Φωτογραφία για 52χρονος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων!
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε σε βάρος ενός 52χρονου άντρα, ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 2015, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας των γερμανικών Αρχών σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, προέκυψαν δύο ηλεκτρονικά ίχνη που ανήκουν σε χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατόχου της διαδικτυακής σύνδεσης.

Επιπλέον, προέκυψε ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα των ερευνών, ο κάτοχος της συγκεκριμένης σύνδεσης παρείχε στον 52χρονο συλληφθέντα τη δυνατότητα χρήσης της.

Σε έρευνα που έγινε στις 22 Ιουλίου 2016 στην οικία του 52χρονου, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ σε αποθηκευτικά μέσα που κατείχε βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, τρία ψηφιακά μέσα αποθήκευσης (USB Stick) και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Το κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επισημαίνεται ότι ο 52χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, για το ίδιο αδίκημα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φλαμένγκο από ημίχρονο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φλαμένγκο από ημίχρονο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ