2016-07-25 13:33:11
Φωτογραφία για Πρώτες συλλήψεις στα κατεχόμενα
Οι πρώτες συλλήψεις Τούρκων στρατιωτικών έγιναν στα κατεχόμενα το Σαββατοκύριακο. Οι συλλήψεις έγιναν με την κατηγορία της εμπλοκής των στρατιωτικών στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία και  πρόκειται, όπως αναφέρεται, για οπαδούς του Κινήματος Γκιουλέν.

Οι συλληφθέντες, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, αναμένεται ότι θα μεταφερθούν πίσω στην Τουρκία για να οδηγηθούν στις φυλακές και να δικαστούν μαζί με τους υπόλοιπους.

Με την κίνηση αυτή έχουν ουσιαστικά αρχίσει και στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου οι εκκαθαρίσεις που, ως γνωστόν, δρομολογεί από τις 15 Ιουλίου το καθεστώς Ερντογάν και συνεχίζονται αμείωτα και σε διάφορα επίπεδα (από τον στρατό, τους δικαστικούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους πανεπιστημιακούς κ.ά). Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις στα κατεχόμενα, ενώ είναι πρόδηλο πως αυτές θα  επεκταθούν και πέραν από τον κατοχικό στρατό.


Κι αυτά παρά τις διαβεβαιώσεις του λεγόμενου πρέσβη της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Derya Kanbay, ότι τα κατεχόμενα δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Τουρκία και πως αυτό έχει ρυθμιστεί.

Ο Τούρκος διπλωμάτης σε συνέντευξή του στον παράνομο Μπαϊράκ, διαβεβαίωσε τους διαμένοντες στην «ΤΔΒΚ» πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να έχει εξασφαλιστεί ότι η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» δεν επηρεάζεται από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην Τουρκία. Δίνοντας, προφανώς, διαβεβαιώσεις ως... νομάρχης της Τουρκίας στην κατεχόμενη περιοχή, ο Derya Kanbay στη συνέντευξή του περιέγραψε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ως «επαίσχυντη και προδοτική κίνηση».

Είπε, ακόμη, ότι η απόπειρα πραξικοπήματος είχε ως αποτέλεσμα «την αποφασιστική και ηρωική αντίσταση που προέβαλε ο τουρκικός λαός και τα πολιτικά κόμματα».

Σημειώνοντας, συναφώς, ότι η οργάνωση που ανήκει στον Ιμάμη Φεντουλάχ Γκιουλέν, η FETÖ, έχει ήδη προστεθεί από το ψευδοκράτος στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, ο Kanbay είπε ότι τέτοιες κινήσεις αποτρέπουν τον Γκιουλέν να δημιουργήσει οργάνωση στη χώρα (εννοώντας το ψευδοκράτος).

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι θα χρειαστεί χρόνος για να καθαρίσει το τοπίο από τους υποστηρικτές και συνωμότες του πραξικοπήματος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ