2016-07-25 15:24:08
Φωτογραφία για Ρωσικές παραβιάσεις καταγγέλλουν οι Βούλγαροι, ανησυχούν
Ανησυχεί η Βουλγαρία και δεν το κρύβει από τη δραστηριότητα των ρωσικών αεροσκαφών, μεταφορικών και μαχητικών, τα οποία και κατηγορεί ότι προβαίνουν συχνά πυκνά σε παραβιάσεις του εθνικού της εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της γειτονικής μας χώρας, Νικολάι Νέντσεβ, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις παραβιάσεις του βουλγαρικού εναερίου χώρου από ρωσικά αεροσκάφη τν προηγούμενο μήνα, χαρακτηρίζοντας τις παραβιάσεις αυτές ως «προκλήσεις κατά της Βουλγαρίας και των ενόπλων δυνάμεών της».

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές του υπουργού που έγιναν στο τηλεοπτικό δίκτυο «Nova TV», οι παραβιάσεις αυτές καταγράφηκαν τέσσερις φορές τον Ιούνιο. Για μας τους Έλληνες το νούμερο μπορεί να φαντάζει κυριολεκτικά αστείο Όμως δεδομένης της θέσης της Βουλγαρίας στην πρώτη γραμμή άμυνας του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, η εξέλιξη αυτή είναι πηγή εύλογης ανησυχίας, αφού θα μπορούσε πολύ εύκολα να κλιμακωθεί, ενώ η χώρα δεν διαθέτει καν αξιόπιστο αεροπορικό στόλο. Όχι ότι θα άλλαζαν και πολλά βέβαια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ