2016-07-25 19:07:12
Φωτογραφία για Πώς να βάλετε χρήματα στην άκρη ακόμα και στις διακοπές
Αν ήρθε η ώρα να πάτε διακοπές για να χαλαρώσετε σε ένα νησί ή να κάνετε το ταξίδι που χρόνια ονειρευόσασταν στο εξωτερικό και εσείς ανησυχείτε ακόμα για το ποσό των χρημάτων που διαθέτετε και θέλετε να έχετε μαζί σας, σας προτρέπουμε να μην βασανίζετε άλλο το μυαλό σας με τέτοιες σκέψεις.

Συγκεντρώσαμε για εσάς λύσεις, ιδέες και τρόπους για να εξοικονομείτε χρήματα ακόμα κι όταν βρίσκεστε στις διακοπές σας, έτσι ώστε, τίποτα να μην μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο ταξίδι που τόσο ανυπομονείτε να κάνετε και για να απολαύσετε κάθε στιγμή.

Προετοιμαστείτε καλά από νωρίς

Όσο νωρίτερα αρχίσετε το σχεδιασμό του ταξιδιού σας τόσο καλύτερα. Μπορείτε να εξασφαλίσετε φθηνότερη διαμονή και μεταφορά στον προορισμό σας κάνοντας την κράτησή σας συνετά και πολλούς μήνες νωρίτερα. Και, επειδή η σωστή οικονομία δεν εξαρτάται μόνο από αυτές τις δύο κρατήσεις, κάντε έναν προγραμματισμό με όσα θέλετε να δείτε και να επισκεφτείτε και στη συνέχεια κάντε μια έρευνα με το που βρίσκεται το καθετί
. Οργανώστε, έτσι, το πρόγραμμα κάθε μέρας με βάση την περιοχή που θα επισκεφτείτε, ή το κομμάτι αυτό της πόλης ή του νησιού και όσα περιέχονται σε αυτό. Επιπλέον, αν συνεχίσετε το ψάξιμο θα βρείτε προσφορές και πακέτα που υπάρχουν για τουρίστες και περιλαμβάνουν κάρτες με πολλαπλές εισόδους σε μουσεία και σε πολιτιστικά θέρετρα,  παραστάσεις θεαμάτων, προσφορές για νέους ή για γκρουπ άνω των τεσσάρων ατόμων, όπως και ειδικά πακέτα τιμών για κάρτες μεταφοράς και επιβίβασης σε μέσα μαζικής μεταφοράς, που συμφέρουν σε σχέση με το να αγοράζετε διαφορετικό εισιτήριο σε κάθε μετακίνησή σας.

Ξεκινήστε από νωρίς να κάνετε τις κρατήσεις σας και αναζητήστε προσφορές.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Και μιας και λέμε για το πώς θα μετακινηθείτε, προτιμήσετε τη δημόσια συγκοινωνία. Εφόσον θα έχετε ψάξει από νωρίς τα δρομολόγια που υπάρχουν και τη συχνότητά τους δεν θα έχετε πρόβλημα στο να φτάσετε αργοπορημένοι κάπου. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το λεωφορείο ή το τρένο σε μια πόλη του εξωτερικού, σε σχέση με τον υπόγειο σιδηρόδρομο, σας έρχεται πιο οικονομικά σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε περισσότερα τοπία. Επίσης, όταν πρόκειται για κοντινές αποστάσεις σε πολυσύχναστους δρόμους, προτιμήστε να περπατήσετε για να ανακαλύψετε άγνωστες πλευρές του τόπου που επισκεφτήκατε. Φροντίστε να έχετε πάρει από πριν έναν χάρτη μαζί σας για να μην χαθείτε και να είστε πλήρως εξοπλισμένοι και οργανωμένοι.

Χρησιμοποιήστε το λεωφορείο ή περπατήστε, αν η περιοχή είναι ασφαλής.

Βαλίτσα

Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο και έχετε περιορισμό στον αριθμό των αποσκευών και, φυσικά, στο βάρος, τότε δεν χρειάζεται να πάρετε όλη την ντουλάπα σας μαζί. Πάρτε πρακτικά ρούχα που συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους, έτσι ώστε και κάθε μέρα να φοράτε κάτι καινούριο και καθαρό, όπως το επιθυμείτε, χωρίς να έχετε πάρει μαζί σας κάθε περιττό ρούχο και αξεσουάρ που δεν χρειάζεστε πραγματικά. Μάθετε εδώ Ποια είναι τα Μυστικά που οι Αεροπορικές Εταιρίες δεν Θέλουν Ποτέ να Μάθουν οι Επιβάτες!

Φροντίστε να πάρετε μαζί τα απολύτως απαραίτητα για να μην πληρώσετε παραπάνω χρήματα στο αεροδρόμιο για την υπέρβαρη βαλίτσα σας.

Διαμονή

 Αν θέλετε να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο, φροντίστε να κλείσετε ένα δωμάτιο που θα συμπεριλαμβάνει στην τιμή και πρωινό. Ένα πλούσιο πρωινό θα σας δώσει ενέργεια και θα σας κρατήσει μέσα στη μέρα, χωρίς να χρειάζεται να τρώτε περιττές τροφές στο ενδιάμεσο μέχρι να δειπνήσετε το μεσημέρι ή το βράδυ σε ένα εστιατόριο με παραδοσιακές γεύσεις. Το να φέρεστε με οικονομία δεν σημαίνει πως δεν θα φάτε έξω σε κάποιο μαγαζί, αλλά κι εδώ θέλει προσοχή να βρείτε το κατάλληλο μέρος, που θα μπορείτε να ζήσετε μια απίστευτη εμπειρία δοκιμάζοντας τις παραδοσιακές γεύσεις και διασκεδάζοντας, όπως οι ντόπιοι, χωρίς, όμως, να κάτσετε σε ένα μαγαζί που συνήθως απευθύνεται μόνο σε τουρίστες και γι’ αυτό έχει σχετικά ανεβασμένες τιμές.

Εναλλακτικά, μπορείτε να νοικιάσετε ένα δωμάτιο με κουζίνα και να μαγειρεύετε ορισμένα γεύματα της ημέρας. Σίγουρα, θα περάσετε πολύ ωραία με την παρέα σας, αν οργανώσετε μια βραδιά με φαγητό που έχετε μαγειρέψει όλοι μαζί συνοδευμένο με το παραδοσιακό ποτό του τόπου που έχετε επισκεφθεί, με μουσική υπόκρουση και τη θέα από το μπαλκόνι σας.

Οργανώστε μια βραδιά που μαγειρέψετε όλοι μαζί στην κουζίνα του δωματίου σας, αντί να φάτε έξω.

Εξοικονόμηση χρημάτων στη βάση σας Αν ξέρετε ότι θα λείψετε αρκετές μέρες από το σπίτι σας και την περιοχή σας, διακανονίστε τα έξοδά σας και εξοικονομήστε χρήματα. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε μηνιαία κάρτα για τα μέσα και ξέρετε ότι θα λείψετε σχεδόν ένα μήνα δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε καινούρια για αυτόν τον μήνα και να αρκεστείτε σε τόσα εισιτήρια, όσα και οι διαδρομές σας. Το ίδιο ισχύει και για την μηνιαία συνδρομή σας στο γυμναστήριο ή οποιοδήποτε άλλο κόστος μπορείτε να γλιτώσετε. Μπορείτε, μάλιστα, να ακολουθήσετε τη συνήθεια πολλών στο εξωτερικό και να νοικιάσετε το σπίτι σας σε κάποιον άλλο εκείνο το διάστημα. Κι αν αυτό σας φαίνεται πολύ περιπετειώδες για τα γούστα σας, φροντίστε τουλάχιστον να το ασφαλίσετε σωστά, έχοντας αφαιρέσει τις πρίζες από τους διακόπτες κάνοντας έτσι οικονομία ρεύματος και στην τσέπη σας, φυσικά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ