2016-07-25 20:22:06
Φωτογραφία για Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι Κύπριοι για το 2016 - ΠΙΝΑΚΑΣ
Οι Κύπριοι κροίσοι που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας και που κατέκτησαν μία θέση στη λίστα των πιο πλουσίων του περιοδικού «Forbes» Της Ματίνας Ζησιάδου

Οι περιουσίες τους είναι μυθικές και τα έσοδά ετησίως  ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τους Κύπριους κροίσους, τους πλουσιότερους Κύπριους του κόσμου που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως είναι η ναυτιλία, η αεροπλοΐα αλλά και η ανάπτυξη γης.

Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους Κύπριους είναι ο John Fredriksen.

Με καταγωγή από τη Νορβηγία και κυπριακή υπηκοότητα ο 71χρονος Fredriksen διαθέτει περιουσία 8.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατατάσσοντάς τον 1ο στη λίστα με τους πλουσιότερους Κύπριους αλλά και 133ο στην παγκόσμια κατάταξη.

Δεύτερος στη λίστα ο γνωστός επιχειρηματίας της Easyjet, Στέλιος Χατζηιωάννου, με περιουσία που ανέρχεται στα 1.4  δισεκατομμύρια δολάρια (νούμερο 1275 στην παγκόσμια κατάταξη). Τα αδέρφια του επιχειρηματία Πόλυς Χατζηιωάννου και Κλέλια Χατζηιωάννου συγκαταλέγονται επίσης στη λίστα των πλουσιότερων Κυπρίων, καταλαμβάνοντας την 3η και την 5η θέση αντίστοιχα.

Το περιοδικό «Forbes» κατατάσσει ως 4ο στη λίστα τον τουρκοκύπριο επιχειρηματία Suat Günsel, που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate και της εκπαίδευσης.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ