2016-07-26 17:21:10
Φωτογραφία για Μικρή άνοδος των πετρελαϊκών τιμών λόγω δολαρίου
Οι τιμές του μαύρου χρυσού ανακάμπτουν το πρωί της Τρίτης από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, υποστηριζόμενες από την αποδυνάμωση του δολαρίου. Ομως, οι αναλυτές συνέχιζαν να είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των τιμών λόγω της παγκόσμιας υπερπροσφοράς πετρελαίου.

Τα επιθετικά κερδοσκοπικά funds που πόνταραν στην άνοδο των τιμών πουλάνε προθεσμιακά συμβόλαια (futures) και δικαιώματα προαίρεσης (options) στο πετρέλαιο για να μειώσουν την έκθεσή τους κάθε φορά που ανεβαίνουν οι τιμές, δυσκολεύοντας μια παρατεταμένη άνοδό τους.

Επιπροσθέτως, δανείζονται και πουλάνε ανοιχτά συμβόλαια (futures) στο πετρέλαιο, ποντάροντας σε πτώση των τιμών και ασκώντας πίεση.

Οι τιμές διορθώνουν, κινούμενες ανοδικά, το πρωί της Τρίτης την χθεσινή πτώση που έφερε το μπρέντ στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο και τον αμερικανικό αργό στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

Η αποδυνάμωση του δολαρίου έχει παίξει ρόλο στη σημερινή κίνηση. Το αδύναμο δολάριο καθιστά φθηνότερες τις εισαγωγές πετρελαίου σε χώρες με άλλα νομίσματα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ζήτησης για πετρέλαιο.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στο πετρέλαιο μπρέντ παράδοσης Οκτωβρίου ήταν πάνω 0,31% στα 45,28 δολάρια ενώ η τιμή του συμβολαίου στον αμερικανικό αργό παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδιζε 0,21% στα 43,22 δολάρια στις 10:01 π.μ. ώρα Ελλάδος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ