2016-07-26 18:31:57
Φωτογραφία για ΒΑΤΙΚΑΝΟ: ΦΡΙΚΤΗ ΒΙΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑΣ
Βάρβαρη χαρακτήρισε το Βατικανό τη δολοφονία του ιερέα σε εκκλησία της Νορμανδίας και έκανε γνωστό πως ο πάπας Φραγκίσκος αισθάνθηκε αποτροπιασμό μαθαίνοντας την είδηση.

«Είμαστε ιδιαίτερα συγκλονισμένοι επειδή αυτή η φρικτή βιαιότητα συνέβη σε μια εκκλησία, στην οποία εξυμνείται η αγάπη του Θεού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

Ακόμη, ανέφερε πως ο πάπας αισθάνεται «τον πόνο και τη φρίκη αυτής της παράλογης βίας» και πως «καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο οποιαδήποτε μορφή μίσους». 

Δύο άντρες, στρατιώτες του ISIS, σκότωσαν έναν ιερέα με μαχαίρι και τραυμάτισαν σοβαρά έναν άλλο άντρα που κρατούσαν όμηρο σε μια εκκλησία στη βόρεια Γαλλία προτού πυροβοληθούν και σκοτωθούν από την αστυνομία. 

Οι δράστες της επίθεσης ήταν τρομοκράτες που είχαν δηλώσει υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Σε δηλώσεις του από το σημείο της επίθεσης, τόνισε ότι η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους με όλα τα μέσα, σεβόμενοι παράλληλα τους νόμους. Εξέφρασε επίσης στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους Καθολικούς της Γαλλίας, την αλληλεγγύη και τη συμπόνια του Έθνους.

ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ