2016-07-27 09:00:28
Φωτογραφία για Τι θα γίνει με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ και τα ιατρεία τους! Όλες οι λεπτομέρειες
Τετάρτη 27 Ιούλιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Πονοκέφαλος επικρατεί ακόμη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το θέμα των γιατρών του ΠΕΔΥ και τα ιατρεία τους.

Στον αέρα είναι ακόμη η υπόθεση με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ και για το αν θα πρέπει όλοι τελικά να κλείσουν τα ιατρεία τους ή όχι.

Το πρόβλημα εστιάζεται – λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr – στους γιατρούς του ΠΕΔΥ που επιστρέφουν στο σύστημα έπειτα από δικαστικές αποφάσεις.

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έχει προγραμματίσει να δώσει περιθώριο προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2017 οπότε και όλοι οι γιατροί που θα μείνουν στο σύστημα θα πρέπει οριστικά να έχουν κλείσει τα ιατρεία τους, όμως δεν έχουν καταλήξει ακόμη στην οδό Αριστοτέλους τι θα κάνουν με όσους είχαν φύγει τελείως από το σύστημα και επιστρέφουν κανονικά πλέον στο ΠΕΔΥ αλλά και με άλλους γιατρούς που διατηρούν τα ιατρεία τους πάλι με δικαστικές αποφάσεις.


Άλλωστε πλέον στο δημόσιο ΠΕΔΥ γυρίζουν ακόμη και εκείνοι που είχαν απολυθεί και δεν είχαν κάνει καν αίτηση για να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα αλλά προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Δείτε ΕΔΩ τις τελευταίες αποφάσεις: «Αρχίζει η επιστροφή των απολυμένων γιατρών του ΠΕΔΥ! Πονοκέφαλος στο υπ.Υγείας»

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι οι οριστικές αποφάσεις για τα ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ θα ληφθούν μέχρι το Σεπτέμβριο αφού λίγο μετά αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και το νομοσχέδιο για όλες τις αλλαγές στο ΠΕΔΥ αλλά και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Προς ώρας πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μπορεί να λύσει το γρίφο – λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr -με εκείνους τους γιατρούς πουδικαιώθηκαν στη δικαιοσύνη και δεν επιβάλλεται το λουκέτο στο ιατρείο τους αφού οι περισσότερες αποφάσεις αναφέρουν ότι μπορούν να επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις που ήταν πριν και με τις ίδιες συνθήκες.

Να σημειωθεί πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και γίνονταν οι αλλαγές και οι απομακρύνσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ από τη ΝΔ, είχε δεσμευτεί πως θα τους επαναπροσλάβει χωρίς όρους.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ