2016-07-27 22:13:56
Φωτογραφία για Εορτή του Αγίου Παντελεήμονα στο 401 ΓΣΝΑ
Γράφει ο Χρήστος Μπαμπανιώτης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κκ Νικολάου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχε πλειάδα Ιεροψαλτών που λάμπρυναν με την παρουσία τους τον Εσπερινό.

Μετά το πέρας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Λειψάνων του Αγίου με την συμμετοχή στρατιωτικής Μπάντας και αγήματος του Στρατού.

Παρευρέθηκε σύσσωμη η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το προσωπικό και εκπροσωπήθηκε η στρατιωτική ηγεσία από τον Β΄ Υπαρχηγό Στρατού και πολλούς άλλους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς.  

Στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε  την Τετάρτη 27 Ιουλίου προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κκ Νικόλαος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών καθώς και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να εορτάσει την Ιερά Μνήμη του Αγίου.


Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Νικόλαος παραμονή και κατά την θεία λειτουργία, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ιερά μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος.

Ο Στρατιωτικός Ιερέας του Ναού π. Ευάγγελος Λιάπης ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του την εορτή, τους Ιεροψάλτας,  όλους του παρευρισκόμενους από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και του Στρατού καθώς και όλους τους πιστούς που παρακολούθησαν τις ακολουθίες. 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ