2016-07-29 17:50:29
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟ, ΕΚΑΣ ΚΑΙ ΔΝΤ
Στην αντεπίθεση πέρασε την Παρασκευή η κυβέρνηση, απορρίπτοντας εκ νέου τις κατηγορίες της Ν.Δ. για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο, επαναλαμβάνοντας πως επιχειρείται με αντισταθμιστικά μέτρα η άμβλυνση των επιπτώσεων από την κατάργηση του ΕΚΑΣ και πως για τα λάθη στο πρώτο πρόγραμμα προσαρμογής, με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ, ευθύνη έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Ποτέ δεν έχουμε, ή δεν είχαμε την λογική της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, προκειμένου να μετακινηθούμε ή να φιλοξενηθούμε» δήλωσε από τα Ιωάννινα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τις αναληθείς, όπως τις χαρακτήρισε, συζητήσεις για την αποστολή του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου.

Τα ταξίδια των αποστολών του πρωθυπουργού έχουν το μίνιμουμ των εξόδων, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι η πτήση για την Πάρο είναι ειδική, με εορταστικό χαρακτήρα, λόγω των εγκαινίων του αεροδρομίου στο νησί
. Ειδικότερα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Έγινε πολύ μεγάλη κουβέντα για το ταξίδι της Πάρου. Η πτήση για το αεροδρόμιο της Πάρου είναι μία ειδική πτήση της Aegean, στο πλαίσιο των εγκαινίων του αεροδρομίου. Δεν είναι πτήση της γραμμής, για την οποία χορηγήθηκαν εισιτήρια για τον πρωθυπουργό και βουλευτές. Αυτό είναι αναληθές και βεβαίως, είναι εκ του πονηρού. Στο πλαίσιο των εγκαινίων, μερικοί άνθρωποι και όχι 54, αλλά και ούτε 10, μετακινούνται μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Aegean, του αεροδρομίου, για να γίνει η τελετή των εγκαινίων. Επομένως πρόκειται για μια πτήση την οποία θα έλεγα εορταστική». «Αυτό συμβαίνει και τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα νομίζω, αυτοί που έχουν κάνει αυτά και πολλά άλλα, τα οποία περιγράφουν, τα ξέρουν καλά, γι’ αυτό και νομίζουν πως κάτι συμβαίνει και εδώ. Ποτέ δεν έχουμε, ή δεν είχαμε την λογική της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, προκειμένου να μετακινηθούμε ή να φιλοξενηθούμε» συνέχισε.

Για το ίδιο θέμα, κυβερνητικές πηγές καταγγέλλουν την προσπάθεια της Ν.Δ. και «φερεφώνων» τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «να ξεσηκώσουν θόρυβο», για ένα ανύπαρκτο «πολυήμερο κυβερνητικό ταξίδι 54 ατόμων στην Πάρο», τονίζοντας ότι υπέστησαν «επικοινωνιακή πανωλεθρία», αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν και σήμερα τον «πόλεμο λάσπης».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν το «αδιέξοδο της Ν.Δ.» και «το άγχος που τη διακατέχει εξαιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής της ατζέντας και των εσωτερικών της προβλημάτων» και υπογραμμίζουν επίσης «τον εκνευρισμό της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικά σημαντικό περιφερειακό έργο του νέου αεροδρομίου της Πάρου, που επί των δικών της κυβερνήσεων παράδερνε εξ αιτίας της ολιγωρίας και της κατασπατάλησης». «Η λάσπη δεν οδηγεί πουθενά. Ας βρουν κάτι σοβαρότερο να ασχοληθούν και αυτοί και τα φερέφωνά τους» δηλώνουν, παραπέμποντας σε μια ιταλική παροιμία, σύμφωνα με την οποία: «Δεν πειράζει που είναι ψέμα. Είναι καλοφτιαγμένο».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, που βρίσκεται στα Ιωάννινα μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για την παράδοση 11 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ αλλά και την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Η κατάργηση του ΕΚΑΣ, όπως ανέφερε, είναι μνημονική δέσμευση, συμφωνημένη από προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύτηκε και καταφέραμε τη σταδιακή του κατάργηση μέχρι το 2018. Ωστόσο, επισήμανε πως η κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν είναι μια ευχάριστη εξέλιξη και δεν είναι κυβερνητική επιλογή. «Σήμερα, με μεγάλο κόπο προσπαθούμε, επειδή ξέρουμε ότι πλήττονται άνθρωποι, οι οποίοι δεν είναι στα υψηλά οικονομικά στρώματα. Πλήττονται άνθρωποι, οι οποίοι είναι αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Παλεύουμε με νύχια και με δόντια εξοικονομώντας ό,τι μπορούμε από παντού, να εξασφαλίσουμε, να αντιρροπήσουμε, ως ένα βαθμό, την απώλεια» είπε η κ. Γεροβασίλη.

Τόνισε μάλιστα, πως η κυβέρνηση κατάφερε για το 2016 να καλύψει το 50% της απώλειας, με σειρά μέτρων που ανακοινώθηκαν και πρόσθεσε: «Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, προκειμένου να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Δεν είναι στις επιλογές μας, η μη στήριξη, ειδικά των αδύναμων. Και ξέρετε πως αδύναμοι πια στην χώρα μας είναι πολλοί». Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήταν σε γνώση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που πέρυσι ψήφισαν «αυτή την συμφωνία και σήμερα κάνουν, πως δεν γνωρίζουν ή δεν ξέρουν τι έχουν ψηφίσει».

Για την έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ η κ. Γεροβασίλη είπε, πως κατά καιρούς έχει κάνει και άλλες ανάλογες, οι οποίες δεν λειτούργησαν ως εργαλείο, αν και η παρούσα, για πρώτη φορά, αποτυπώνει περισσότερα στοιχεία. Παράλληλα υπογράμμισε: «Το ΔΝΤ συνεργάστηκε με Ευρωπαίους για την επιβολή πολιτικών στη χώρα μας, σε συνεργασία και με δικές μας κυβερνήσεις, οι οποίοι νομίζω, θα πρέπει να απολογηθούν όλοι για αυτό».

Τέλος, η  κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως σήμερα τηρούνται οι δεσμεύσεις, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι χρήσιμος για την Ευρώπη. «Σήμερα είμαστε σε μια φάση, να προσπαθούμε να τηρούμε πάλι μνημονιακές υποχρεώσεις. Πιστεύουμε πως ο ρόλος του ΔΝΤ δεν ήταν χρήσιμος στην Ευρώπη και δεν είναι και απαραίτητος. Δεν ήταν επιλογή μας. Ωστόσο σήμερα, εν μέσω μια συμφωνίας, με τα όσα υπογράψαμε πέρυσι με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, ως ελληνική κυβέρνηση τηρούμε τις δεσμεύσεις μας» κατέληξε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ