2016-07-30 03:40:06
Φωτογραφία για Δεν θα πιστεύετε σε τι μπορεί να σας βοηθήσει η heavy metal!
Η heavy metal μουσική βοηθά τους ανθρώπους να συμφιλιωθούν με δυσάρεστα θέματα, ακόμα και με το θάνατο Η μουσική αυτού του είδους έχει ως βασικό θέμα το θάνατο και βοηθά τους φαν της να συνειδητοποιήσουν ακόμα και την ίδια τους τη θνησιμότητα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Psychology.

Βέβαια το όφελος αυτό αφορά μόνο όσους απολαμβάνουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής, όχι όλους ανεξαιρέτως. Οι επιστήμονες βασίζουν τη μελέτη τους σε μία θεωρία που ονομάζεται “διαχείριση της τρομοκρατίας” (Terror Management Theory). Σύμφωνα με αυτή, οι πολιτιστικές αξίες ενός ατόμου (οι μουσικές επιλογές συμπεριλαμβάνονται σε αυτές) μπορούν να τον βοηθήσουν να διαχειριστεί διάφορες δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και τον ίδιο τους το θάνατο, δίνοντας ταυτόχρονα αξία στη ζωή τους και έναν λόγο για να ζουν.

Η μουσική αυτή μπορεί να ακούγεται “πένθιμη” για τους περισσότερους, όμως για αυτούς που την προτιμούν φαίνεται να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα ενώ πολλοί από αυτούς δηλώνουν πως τους έχει βοηθήσει να ξεπεράσουν την κατάθλιψη. Πολύ απλά οι αναφορές της heavy metal στο θάνατο και σε δυσάρεστα γεγονότα λειτουργούν ως “εξαγνισμός” στα αυτιά των ακροατών της και τους βοηθά να αποκτήσουν “οικειότητα” με θέματα που “τρομοκρατούν” και φοβίζουν τους περισσότερους ανθρώπους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ