2016-07-30 17:10:15
Φωτογραφία για Κύπρος: Δειγματοληπτικός έλεγχος στους επιτυχόντες οπλίτες
Δειγματοληπτικός έλεγχος στον κατάλογο των επιτυχόντων στη διαδικασία πρόσληψης των 3.000 συμβασιούχων οπλιτών (ΣΥΟΠ) στην Εθνική Φρουρά θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, διασκεδάζει τις ανησυχίες γύρω από την επαγγελματοποίηση του στρατού, τονίζοντας, ότι, ήδη, παρατηρούνται θετικά στοιχεία.

Μιλώντας στο SigmaLive, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Υπουργός είπε, πως πρόκειται για ένδειξη εμπιστοσύνης της κοινωνίας και της νέας γενιάς προς μια εκσυγχρονιστική μεταρρύθμιση, την οποία είχε ανάγκη η Εθνική Φρουρά.

«Είναι μια πορεία "μονόδρομος" σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων και σ' ένα περιβάλλον, που αλλάζει διαρκώς και πρέπει να προσαρμοζόμαστε», δήλωσε.

Σε ερώτησή μας κατά πόσο υπάρχουν πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως να υπέβαλαν αιτήσεις καθαρά για τα οικονομικά οφέλη και όχι για εθνικούς ή πατριωτικούς λόγους, ο κ.Φωκαίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε εισαγάγει ένα θεσμό πρωτότυπο. Πρόκειται για κάτι, που ακολουθείται σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες. Συμβαίνει σε όλους τους σύγχρονους στρατούς. Τα θετικά, ήδη, καταγράφονται σε σχέση με τη διαδικασία της πρόσληψης, η οποία μας δίνει και ποιοτική αλλά και αριθμητική αναβάθμιση».


Δειγματοληπτικός έλεγχος

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε, ότι μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Άμυνας και το Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος για να επιβεβαιωθεί το γεγονός, ότι τα στοιχεία, που έχουν καταχωρηθεί αντιστοιχούν στα πραγματικά (π.χ βαθμός του απολυτηρίου από αναγνωρισμένη Σχολή Μέσης Εκπαίδευσης κτλ).

Είπε, ακόμη, πως αυτό που ενδιαφέρει την Επιτροπή είναι το εξής:

1. Η επιλογή να έχει γίνει με τρόπο διαφανή και αξιοκρατικό

2. Ότι με την ακολουθούμενη διαδικασία δεν θα έχουμε οποιαδήποτε προβλήματα στις υπηρεσίες (όπως για παράδειγμα το να πέσει περισσότερο βάρος στους κληρωτούς) και πως η υπηρεσιακή ικανότητα της Εθνικής Άμυνας θα αυξηθεί.

Τα βρίσκουν μεταξύ τους...

Ερωτηθείς για τη συνεργασία του ιδίου με το Υπουργείο και την Εθνική Φρουρά, τόσο ως Προέδρου της Επιτροπής όσο και ως Προέδρου της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως αυτή βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Εύχομαι να συνεχίσει στο ίδιο εποικοδομητικό επίπεδο, πρόσθεσε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ