2016-07-30 20:24:10
Φωτογραφία για Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν τα κομπιούτερ της Χίλαρι
Θύμα χάκερ έπεσε και το δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών που χρησιμοποιεί η Χίλαρι Κλίντον κατά την προεκλογική της εκστρατεία.

Η κυβερνοεπίθεση έγινε στο πλαίσιο ευρείας παρείσφρησης χάκερ σε υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με το Reuters.

Η νέα επίθεση, ακολουθεί πληροφορίες για άλλες δύο εισβολές, στα συστήματα της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (DNC) και της επιτροπής του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων η οποία είναι επιφορτισμένη με την συγκέντρωση κεφαλαίων για τους υποψήφιους (DCCC).

Ο Νικ Μέριλ, ένας εκπρόσωπος της Κλίντον, ανέφερε αργά χθες βράδυ ότι «αποκτήθηκε πρόσβαση» σε μια βάση ανάλυσης δεδομένων που ανήκει στη DNC και χρησιμοποιεί και η εκστρατεία της, ωστόσο «ως τώρα, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία περί του ότι υπήρξε εισβολή στα εσωτερικά συστήματά μας».

Το γεγονός ότι κινητοποιήθηκε αυτή η διεύθυνση εθνικής ασφαλείας του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είναι μια ένδειξη πως η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει πως η κυβερνοεπίθεση υποστηρίχθηκε από κάποια ξένη κυβέρνηση, κατά τις ίδιες πηγές.


Χάκερ, που στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι Ρώσοι, απέκτησαν πρόσβαση σε όλο το δίκτυο της DCCC, κατά τις πηγές που επικαλείται το Ρόιτερς.

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση Ομπάμα αποφεύγει δημόσια να επιρρίψει την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Ρωσία διότι αυτό θα υπονόμευε τις προσπάθειες του αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι να εξασφαλίσει τη συνεργασία της Μόσχας στον πόλεμο εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ