2016-07-31 08:53:46
Φωτογραφία για ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΤΖΙΑ
Με ενισχύσεις συνεχίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες σε βόρεια Εύβοια, Ρέθυμνο και Τζια. Η φωτιά στη βόρεια Εύβοια μαίνεται ανεξέλεγκτη, όμως δεν φαίνεται για την ώρα να απειλεί οικισμούς. Ήδη η καταστροφή που έχει συντελεστεί θεωρείται ανυπολόγιστη. Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους. Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Λίμνης.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης. Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις πτήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ όλη τη νύχτα 120 πυροσβέστες έδιναν μάχη για να αποτρέψουν την επέκτασή της. Στη Λίμνη έφτασε νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν: 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, 44 πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, έξι μηχανήματα, επτά υδροφόρες, τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.


Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Ρέθυμνο, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τα Σακτούρια Ρεθύμνου έχει πλησιάσει στα πρώτα σπίτια στην Αγία Γαλήνη, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν συνολικά: 57 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα οχήματα ΟΤΑ, τέσσερα βυτιοφόρα και δύο ελικόπτερα.

Δυνατοί άνεμοι πνέουν και στην Τζια, όπου οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Φωτημάρι μετά τα μεσάνυχτα. Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 εθελοντές με δύο οχήματα, τρία οχήματα ΟΤΑ, τρία βυτιοφόρα και ένα ελικόπτερο.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ