2016-08-01 10:13:47
Φωτογραφία για ΠΑΣΙΔΙΚ: Το Σεπτέμβρη «πιάνει» ο ΕΟΠΥΥ τα ληξιπρόθεσμα
 Posted By: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com.gr

Την πρόοδο των διαδικασιών πληρωμής του κλάδου περιέγραψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμης στο προεδρείου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές ο κ. Μπερσίμης υποστήριξε πως οι διεργασίες εκκαθάρισης των απαιτήσεων του κλάδου, για το μήνα Φεβρουάριο, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και εκτιμάται ότι έως τις 15 Αυγούστου θα έχει καταβληθεί στο σύνολο των παρόχων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, η εκκαθάριση των απαιτήσεων για το Μάρτιο έχει ξεκινήσει και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που μπορεί να υποβάλει κάποιος πάροχος σε περίπτωση που, κατά τη διεργασία ελέγχου του λογαριασμού του, προκύψουν απορρίψεις παραπεμπτικών, η Διοίκηση του Οργανισμού εργάζεται επί της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής των ενστάσεων για την ταχύτερη επίλυσή τους.


Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια, επίσης, εντός του Σεπτεμβρίου.

«Σε κάθε, όμως, περίπτωση, καταβάλλεται προσπάθεια να εκδίδεται η απόφαση εντός επτά εργασίμων ημερών από την υποβολή της ενστάσεως», αναφέρει η ΠΑΣΙΔΙΚ.

Εν τω μεταξύ, ανασχεδιασμός της λειτουργίας του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ σε ό,τι αφορά το θέμα των καθυστερήσεων εκκαθάρισης των λογαριασμών σε κάποιες Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ.). Σύμφωνα με τον ανασχεδιασμό αυτό, μέσω της διαδικασίας ψηφιοποίησης των παραπεμπτικών, υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου και εκκαθάρισής τους από διαφορετική ΠΕ.ΔΙ. από αυτό που κατατέθηκαν. «Συγχρόνως, βάσει του νέου σχεδιασμού, προβλέπεται ότι το σύνολο των υποβολών θα ισομοιράζεται για έλεγχο και εκκαθάριση μεταξύ των στελεχών του Οργανισμού σε πανελλαδικό επίπεδο, που είναι επιφορτισμένο με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Η ολοκλήρωση και εφαρμογή του νέου σχεδιασμού προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15/10/2016», συμπληρώνει σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΙΔΙΚ.

Τέλος, το Σεπτέμβρη αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία που αφορά στα ληξιπρόθεσμα χρέη του συνόλου των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, συμπεριλαμβανομένου και του Οίκου Ναύτου
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ