2016-08-01 12:56:02
Φωτογραφία για Λήμνος: Κατήγγειλε κακοποίηση σκύλου ένας επισκέπτης
Καταγγελία προς το Φιλοζωικό Σωματείο και στη συνέχεια επώνυμη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας έκανε επισκέπτης της Λήμνου σχετικά με 2 σκυλιά που διαβιούσαν σε συνθήκες παθητικής κακοποίησης

Το ένα μόνιμα αλυσοδεμένο και σε ακατάλληλο κατάλυμα, το άλλο μόνιμα αλυσοδεμένο μέσα σε χώρο, ζούσαν κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν την ευζωία των ζώων (ν.4039/2012 & 4235/2014).

Ο επισκέπτης πλησίασε τον χώρο λόγω της αφόρητης δυσοσμίας και τότε ανακάλυψε αυτά τα δύο σκυλιά που ζούσαν μέσα στις ακαθαρσίες τους. Ενημέρωσε το Σωματείο μας και στη συνέχεια έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα. Μετά από επιτόπιο έλεγχο η Αστυνομία προέβει σε πρόστιμα 1.600 ευρώ για θέματα ευζωίας και μη ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων. Από τους αστυνομικούς επισημάνθηκε στον ιδιοκτήτη ότι τυχόν εξαφάνιση των ζώων θα επισύρει επιπλέον πρόστιμο.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου σε συνεργασία με την Αστυνομία προχωράει στην εφαρμογή του νόμου για την καλή διαβίωση των ζώων.

Από την πλευρά μας συγχαίρουμε τον επισκέπτη της Λήμνου που προέβει στις σωστές ενέργειες ώστε να βοηθήσει τα ζώα που δεινοπαθούσαν.

Κάθε ενεργητική και παθητική κακοποίηση πρέπει να καταγγέλεται. Η σιωπή είναι συνεννοχή και είναι ανθρωπίνως απαράδεκτο να αφήνουμε αθώα πλάσματα να βασανίζονται σε χέρια ανεύθυνων ανθρώπων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ