2016-08-02 12:50:07
Φωτογραφία για Γυμναστική: Συμβουλές για αρχάριους
Ξεκινήσατε γυμναστική; Συγχαρητήρια! Αυτή είναι μόνο η αρχή, το δύσκολο είναι να παραμείνετε πιστοί στο πρόγραμμά σας. Πώς γίνεται αυτό; Θέλει ...απόφαση και υπομονή! Από τη μια μέρα στην άλλη δεν μπορείτε να αποκτήσετε το σώμα και τις αντοχές που έχουν όσοι γυμνάζονται. Για να φτάσετε στο επίπεδο που θέλετε θα χρειαστεί να δουλέψετε σκληρά με πρόγραμμα και πειθαρχία. Για να σας βοηθήσουμε στο νέο σας ξεκίνημα δίνουμε τις παρακάτω συμβουλές για να μην βαρεθείτε τη γυμναστική.

1ο: Βρείτε παρέα

Ακούω αρκετούς να λένε ότι θέλουν παρέα στο γυμναστήριο επειδή βαριούνται να είναι μόνοι τους. Τα πλεονεκτήματα είναι ότι δεν τα παρατάτε εύκολα, έχετε το ίδιο πρόγραμμα και ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον.

Το μειονέκτημα του να έχεις παρέα είναι ότι εξαρτιέστε αποκλειστικά από τον άλλον. Μπορεί να μην έρθει στο γυμναστήριο για διάφορους λόγους αυτό δεν σημαίνει ότι ακολουθείτε και εσείς το πρόγραμμά του, αντιθέτως συνεχίστε κανονικά την προπόνηση σας.


2ο: Λίστα με τραγούδια

Εάν τελικά δεν βρήκατε παρέα ή τα παράτησε γρήγορα υπάρχει και άλλη εναλλακτική λύση. Να φτιάξετε μια λίστα με τα αγαπημένα σας τραγούδια στο κινητό που σας φτιάχνουν τη διάθεση. Σύμφωνα με έρευνες η μουσική κατά τη διάρκεια της γυμναστικής βοηθάει στο να ξεχάσετε την κούραση και να αποκτήσετε περισσότερη αντοχή.

3ο: Κατάλληλο ντύσιμο

Αθλητικό σουτιέν (ή μπουστάκι) για τις γυναίκες, παντελόνι γυμναστικής (ή κολάν), μια άνετη μπλούζα, κάλτσες και παπούτσια γυμναστικής. Το κατάλληλο ντύσιμο θα σας προετοιμάσει ψυχολογικά και θα έχετε περισσότερη ελευθερία κινήσεων.

4ο: Συμβουλευτείτε τον γυμναστή

Ένα σύνηθες λάθος που κάνουν οι αρχάριοι και όχι μόνο, είναι ότι κάνουν τις ίδιες ασκήσεις κάθε μέρα. Οι μύες του σώματος θα πρέπει να ξεκουραστούν την επόμενη μέρα μετά την προπόνηση αν θέλετε να έχει αποτέλεσμα η γυμναστική που κάνετε. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε το γυμναστή σας για να σχεδιάσει μαζί σας ένα πρόγραμμα που θα σας παρακινεί να το συνεχίσετε.

5ο: Στόχος

Οι στόχοι δεν αφορούν μόνο τον επαγγελματικό τομέα άλλα κάθε τι που κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Στόχος να τρώω πρωινό κάθε μέρα, στόχος να πάω στο γυμναστήριο, στόχος να χάσω κιλά, στόχος να κάνω γράμμωση. Ό,τι και να είναι ,αυτό μεταφράζεται σε «στόχο». Οραματιστείτε το στόχο και ακολουθήστε πιστά το μονοπάτι!

*Κάτι τελευταίο Θα πάρετε στο γυμναστήριο μια πετσέτα, ένα μπουκάλι νερό και μια δεύτερη μπλούζα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ