2016-08-02 16:24:08
Φωτογραφία για Παρακμή στη Βραζιλία των Ολυμπιακών… που θα μας δάνειζε
Λες και πρόκειται για κατάρα, όποιος αναλαμβάνει πλέον τη διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων να μην έχει καλό τέλος μόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας πέρασαν και κάποια χρόνια μέχρι να εκδηλωθεί σε όλο της το «μεγαλείο» η ασθένεια της χώρας και το επίπλαστο της ιλουστρασιόν εικόνας που μεταδόθηκε στα πέρατα του κόσμου από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, είναι αυτή της αποσύνθεσης, μιας χώρας που στερεί βασικά αγαθά για τους πολίτες της, όπως αυτό της ασφάλειας. Και όχι μόνο. Το σίγουρο είναι ότι το στερεότυπο που σου έρχεται όταν σου πει κάποιος Βραζιλία», αυτό με τις καλλίγραμμες νεαρές να λικνίζονται στις απέραντες παραλίες είναι ψευδές.

Η εικόνα από τη Βραζιλία των Ολυμπιακών, θέλει τα νερά να είναι ακατάλληλα για να κολυμπήσεις, ενώ ενίοτε ξεβράζουν και πτώματα, με τους γιατρούς να προειδοποιούν τους αθλητές στα θαλάσσια σπορ μη τυχόν και θυμηθούν τις… μεσογειακές γαργάρες. Δεν θα τους βγει σε καλό. Γενικά η βρώμα στην περιοχή των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, είναι αυτή βρώμας χωρίς προηγούμενο.


Την ίδια στιγμή στο Ολυμπιακό χωριό έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα κλοπών (Ολυμπιακή Ομάδα Αυστραλίας), ακόμα και βιασμών. Οι δε αθλητικές εγκαταστάσεις δείχνουν να μη στέκουν και πολύ καλά, καθώς ήδη μια εξέδρα στα θαλάσσια αθλήματα απλώς κατέρρευσε όταν σήκωσε κύμα, κάνοντας την υφήλιο να αναρωτιέται τι θα είχε συμβεί αν το κύμα αυτό εμφανιζόταν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Στη χώρα επικρατεί πολιτικό χάος διότι φαίνεται ότι κι εκεί το «πάρτι» καλά κρατούσε. Άνοιξαν οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, ο κόσμος διχάστηκε, ενώ οι κατηγορούμενοι πολιτικοί, ακόμα και οι δυο τελευταίοι πρόεδροι, ο πολύς Ιγκνάθιο Λούλα ντα Σίλβα και η πολιτική «ψυχοκόρη» του Ντίλμα Ρούσεφ, μιλούν για πολιτικά υποκινούμενες διώξεις, θυμίζοντας έντονα Ελλάδα.

Είναι μια χώρα την οποία μας τη διαφήμιζαν στην Ελλάδα ως το «θαύμα» που έχριζε μίμησης από την Ελλάδα, ενώ συνιστούσαν και προσανατολισμό της χώρας προς τα εκεί. Κάποιοι αφελείς και αγράμματοι μάλιστα, ταξίδεψαν κιόλας εκεί, ζητώντας να δανείσουν την Ελλάδα.

Επειδή η ηγεσία της χώρας αποκλείεται να μην είχε εικόνα της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, πρέπει να έριξαν πολύ γέλιο με τους εκπροσώπους της χώρας που αυτοδιαφημίζεται ως «λίκνο της Δημοκρατίας», ενώ όταν θα σοβαρεύτηκαν, θα αναλογίστηκαν ότι στην Ελλάδα ορισμένοι ζουν σε δικό τους κόσμο, έχοντας παρεξηγήσει πολύ τα πράγματα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ