2016-08-02 19:26:23
Φωτογραφία για Πολιτική κόντρα για τις συλλήψεις στο ΓΝ Τρικάλων
Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου Virus

Διαστάσεις πολιτικής αντιπαράθεσης λαμβάνει το συμβάν στο ΓΝ Τρικάλων, με την αξιωματική αντιπολίτευση να εκδίδει μια σκληρή ανακοίνωση προς απάντηση των ισχυρισμών του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας περί διαπλεκόμενων μέρους των Σωμάτων Ασφαλείας και της Δικαιοσύνης με επιχειρηματικά και ατομικά συμφέροντα (εδώ).

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, οι νέες δηλώσεις Πολάκη επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιλαμβάνεται τη Δικαιοσύνη.

«Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή και καλή όταν συμμορφώνεται με τα θέλω των κυβερνητικών στελεχών. Δηλαδή, για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή μόνο όταν είναι αρεστή. Είναι, όμως, διαπλεκόμενη όταν είναι δυσάρεστη. Όταν, δηλαδή, δεν συμφωνεί με την ομάδα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ»αναφέρει σχετικά.

Τα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όμως στρέφει τα βέλη του απευθείας και απευθείας στον αναπλ. Υπουργό και ζητώντας από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.


«Επιτέθηκε στον δικαστή που, εφαρμόζοντας το νόμο, έκρινε αντίθετα από τα θέλω του κ. Υπουργού. Στη συνέχεια επιτέθηκε στην τοπική αστυνομία που εφάρμοσε τη δικαστική απόφαση. Στο μυαλό του κ. Πολάκη, δεν υπάρχει Δικαιοσύνη και Κράτος. Δεν υπάρχει νομιμότητα. Δεν υπάρχει δικαστική προστασία. Υπάρχει μόνο η κυβερνητική βούληση. Ο κ. Τσίπρας τι λέει;» διερωτάται χαρακτηριστικά.

«Στην αστική δημοκρατία δεν έχει αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Τις δηλώσεις Πολάκη στηλιτεύει και σε ιδιαίτερα καυστικούς τόνους και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. Σ

«Αφού άφησε τις ΜΕΘ χωρίς προσωπικό με τους παράνομους τσαμπουκάδες του, απειλεί τώρα να αφήσει νοσοκομεία χωρίς καθαριότητα, για να ικανοποιηθούν τα ρουσφέτια του. Είναι προφανώς πολιτική επιλογή της κάθε κυβέρνησης το εργασιακό καθεστώς των καθαριστριών στα νοσοκομεία. Προφανής, όμως, είναι και η υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης να επιχειρεί τις όποιες αλλαγές εντός των συνταγματικών και νομικών πλαισίων», σχολιάζει ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας και Βουλευτής Λάρισας του Κόμματος, Κώστας Μπαργιώτας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση που εξαπέλυσε ο αναπλ. Υπουργός Υγείας οφείλεται στην αμφισβήτηση του δικαιώματος του ιδίου και των διορισμένων από αυτών νοσοκομειακών διοικήσεων να αποφασίζουν και να διατάζουν συνοπτικώς και άνευ αντιλόγου.

«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν δεν έχει στην αστική δημοκρατία. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Πολάκη πως η παραβίαση νόμων δεν είναι δικαίωμα του Υπουργού. Όπως, επίσης δεν είναι μαγκιά του δημάρχου η τήρηση διπλών βιβλίων. Απαγορεύεται ρητώς» τονίζει. «Επίσης, να του υπενθυμίσει κάποιος πως υπεύθυνος για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης στην κυβέρνησή του είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ας απευθυνθεί σε αυτόν» καταλήγει ο κος Μπαργιώτας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ