2016-08-02 19:59:08
Φωτογραφία για Έρχεται ελληνο-ρωσικό deal στον κλάδο των τροφίμων
Σε προχωρημένες επαφές για τη σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με τον ρωσικό όμιλο PSCapital (PromSvyazCapital, έδρα Μόσχα), βρίσκεται η ...Ευρωφάρμ Α.Ε. (έδρα Ημαθία), στο πλαίσιο της επέκτασης του ρωσικού ομίλου στην παραγωγή εμπορία φρέσκων φρούτων.

Όπως ανέφερε στη «Ν» ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωφάρμ, Βασίλης Χαλκίδης, η συνεργασία αφορά κατ’ αρχάς την κάλυψη των αναγκών της ρωσικής εταιρείας σε φρέσκα τυποποιημένα φρούτα, και συγκεκριμένα σε ροδάκινα, νεκταρίνια, ακτινίδια και βερίκοκα, αλλά σε επόμενο στάδιο προβλέπεται η υλοποίηση επενδύσεων της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ την επόμενη διετία, πάντοτε στον τομέα της τυποποίησης οπωροκηπευτικών (εκμετάλλευση και κατασκευή εγκαταστάσεων διαλογής και συσκευασίας σε Ελλάδα και Ρωσία κυρίως στην Ελλάδα). Ο ρωσικός όμιλος, ο οποίος δραστηριοποιείται ως private equity fund, με κύριους στρατηγικούς τομείς τα μέσα ενημέρωσης, το real estate, τις οικονομικές υπηρεσίες, τον βιομηχανικό εξοπλισμό και τον τομέα της επικοινωνίας και με πάνω από 25.000 υπαλλήλους συνολικά, φέρεται επίσης να ενδιαφέρεται για εξαγορές ελληνικών ξενοδοχείων
. Από την πλευρά της η Ευρωφάρμ, η οποία ασχολείται με την αντιπροσώπευση, διακίνηση και διανομή λιπασμάτων, προϊόντων φυτοπροστασίας, σπόρων, βιολογικών προϊόντων και γεωργικών εφοδίων, καθώς και με τη συγκέντρωση, διαλογή, επεξεργασία, συντήρηση και εμπορία οπωροκηπευτικών ολοκληρωμένης και βιολογικής καλλιέργειας και έχει εξαγοράσει ως γνωστόν το 2012 την ΕΛΒΙΖ πρώην θυγατριή της Αγροτικής Τράπεζας, εκτιμάται ότι έκλεισε τη χρήση 2015 με διατήρηση του τζίρου του 2014, δηλαδή περί τα 11,5 εκατ. ευρώ και ελαφρά άνοδο κερδοφορίας, με τις εξαγωγές να καλύπτουν ποσοστό της τάξης του 20% του συνολικού τζίρου της εταιρείας. Οι υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με τη διοίκηση της Ευρωφάρμ, αναμένεται να μπουν άμεσα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ