2016-08-03 11:36:54
Φωτογραφία για «Βουλιάζουν» τα νοσοκομεία από τα ακριβά φάρμακα
Health view.gr

«Μαύρη τρύπα» στα ταμεία των δημόσιων νοσοκομείων προκαλεί το κόστος των φαρμάκων υψηλού κόστους. Το πρόβλημα παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «γίνεται προσπάθεια διαπραγμάτευσης για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων».

Ο κ. Πολάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησης της κα Εύης Χριστοφιλοπούλου, κλήθηκε να απαντήσει -μεταξύ άλλων- κατά πόσο η μεταφορά της δαπάνης για τα νοσοκομειακά φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ πίσω στα Νοσοκομεία επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς τους και αν η αύξηση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων που η κυβέρνηση διατυμπανίζει υπερκαλύπτει την αύξηση της δαπάνης αυτής. 

Ο Αν. Υπουργός κ. Πολάκης ανέφερε πως «το πρόβλημα με τα φάρμακα σαφώς υπάρχει από τη στιγμή που μεταφέρθηκαν». Μάλιστα υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια διαπραγμάτευσης για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων. 


ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ 

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης, επεσήμανε ότι σύμφωνα με καταγγελίες το ΔΣ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ έκανε δεκτές δωρεές ασθενών προκειμένου να ξεπεράσουν τη λίστα αναμονής και να χειρουργηθούν άμεσα. Είπε χαρακτηριστικά: «το ΑΧΕΠΑ είναι νοσοκομείο – “πνεύμονας” για τη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο δέχεται περιστατικά που χρήζουν εξειδικευμένης φροντίδας από τους γειτονικούς Νομούς». 

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε: «τέτοιου είδους γεγονότα καταστρατηγούν την πεμπτουσία του ΕΣΥ και οι δωρεές δεν πρέπει να γίνονται για να υπάρχει παρέμβαση στη λίστα αναμονής ασθενών για χειρουργείο! Η Επίκαιρη Ερώτηση κατατέθηκε ώστε να πέσει φως στην υπόθεση, χωρίς καμία κομματική ή άλλη σκοπιμότητα».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ