2016-08-04 02:20:11
Φωτογραφία για Βρυχάται η Τουρκία και απειλεί για το τεμάχιο 6
Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς ήταν αρκετές για να προκαλέσει για άλλη μια φορά η Τουρκία σχετικά με τα όσα συμβάινουν τις τελευταίες ημέρες στην κυπριακή ΑΟΖ

Μετά και το αποτέλεσμα του Γ’ γύρου αδειοδoτήσεων για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ ο κ. Μπιλγκίτς ήταν αδύνατον να μην σχολιάσει και να ισχυριστεί πως σημαντικό μέρος του οικόπεδο “6” ανήκει στην τουρκική ΑΟΖ.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις είπε πως για να υπάρξει μία δίκαιη, διαρκή και συνολική λύση στην Κύπρο θα πρέπει να τεθεί και το θέμα των φυσικών πόρων του νησιού σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως: «Η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να θεωρηθεί ως ισότιμος εταίρος στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να ενεργούν ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού. Μας ανησυχούν οι μονομερείς τους πρωτοβουλίες σε αυτόν τον τομέα. Είναι παράνομο οι διεθνείς εταιρείες να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην οικονομική ζώνη της Κύπρου» καταλήγοντας πως θα παρθούν όλα τα προληπτικά μέτρα από μέρους τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ