2016-08-04 09:36:11
Φωτογραφία για ΜΙΣΣΑΣ ΓΙΑ... ΜΑΡΑΓΚΟ
Ο Κώστας Μίσσας «σκιαγράφησε» στον ΣΠΟΡ FM 94,6 το προφίλ του Πάρη Μαραγκού, που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ενώ μίλησε για τα ταλέντα της Ελλάδας και το περιθώριο εξέλιξής τους.

Αναλυτικά Ο Πάρης Μαραγκός προβάρει τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού και ο Κώστας Μίσσας, που τον γνωρίζει από την κοινή θητεία τους στις μικρές εθνικές ομάδες, σκιαγράφησε το προφίλ του 22χρονου σέντερ.

«Η θέση του Πάρη είναι περισσότερο… 4,5. Καθαρά εκεί! Δεν έχει το side το μεγάλο για σέντερ, δεν έχει την ταχύτητα για τέσσερα, ούτε το τρίποντο. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης εκεί στο 4,5. Σε συγκεκριμένα σχήματα μπορεί να μαρκάρει και τον πάουερ φόργουορντ και τον αντίπαλο σέντερ και αναλόγως να βοηθήσει στην επίθεση» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας προπονητής.

Από ‘κει και πέρα, ο κόουτς Μίσσας αναφέρθηκε στα ταλένα του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και τις δυσκολίες που συναντούν στο να ξεδιπλώσουν το «χάρισμά» τους στους μεγάλους συλλόγους
. «Ο Πάρης (Μαραγκός) όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του, αλλά και τα μικρότερα έχουν δυνατότητες, έχουν τα στοιχεία που μπορούν να τους βοηθήσουν να σταθούν έναν μεγάλο σύλλογο, όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Είτε όμως λέγεσαι Μαραγκός, είτε Λούντζης, είτε Τολιόπουλος, το σημαντικό είναι ποια χρήση θα έχουν αυτά τα παιδιά σε τόσο μεγάλες ομάδες. Αν θα μπορούν να βρίσκονται έστω στην 12άδα. Το θέμα είναι αν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός κλπ μπορούν να δώσουν χώρο σε αυτά τα ταλαντούχα παιδιά. Για μένα αν ένας παίκτης δεν παίζει για διάστημα δύο χρόνων, τότε ουσιαστικά ξεκινά από την αρχή… Θα πρέπει οι μεγάλες ομάδες να εντάξουν αυτά τα παιδιά σε ένα ειδικό πρόγραμμα, να τους δώσουν χώρο και χρόνο για να παίξουν. Δεν αρκούν απλώς οι προπονήσεις, όσο υψηλού επιπέδου κι αν είναι αυτές. Ναι μεν και αυτές τους βοηθούν στην εξέλιξή τους, αλλά πώς θα καλυφθεί το αγωνιστικό κομμάτι; Εκεί διορθώνεις πραγματικά κάποια πράγματα, εκεί φτιάχνεις χαρακτήρα. Μαθαίνεις πώς να ξεπερνάς δυσκολίες. Δεδομένα βρίσκονται σε ένα περιβάλλον με υψηλό επίπεδο προπονητικής, ωστόσο το κομμάτι των παιχνιδιών –που για μένα αυτό δεν αντικαθίσταται από την καλύτερη προπόνηση του κόσμου- είναι αυτό που… καίει. Θα τους δώσουν χώρο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός; Με τις απαιτήσεις που υπάρχουν δεν είναι εύκολο…».

Ο Κώστας Μίσσας είπε στη συνέχεια: «Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα άφησε ελεύθερο τον Κόνιαρη. Για μένα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες το παιδί, είναι νέας γενιάς γκαρντ που λέμε. Αυτή η εξέλιξη, βέβαια, ίσως βοηθήσει το παιδί να πάει σε μια ομάδα που θα παίζει πολύ, που θα έχει χρόνο συμμετοχής. Κι αυτό δεν είναι αναγκαίο να συμβεί σε σύλλογο της Α1. Το μπάσκετ είναι… βήματα. Η σταδιακή εξέλιξη μπορεί να έρθει και μέσω από την Α2, από την Β’ Εθνική Ένα άλλο παράδειγμα… Ο Μωραΐτης έφυγε από τον Πανιώνιο και πήγε στην ΑΕΚ. Γιατί να μην παίξει στον Πανιώνιο ένα χρόνο ακόμα δανεικός και μετά να πάει στην ΑΕΚ; Θα έπαιζε Β’ Εθνική, 20-25’, θα αποκτούσε εμπειρίες που δεν αντικαθίστανται από τις προπονήσεις που έκανε στην ΑΕΚ. Ο Πάρης Μαραγκός στον Ολυμπιακό, τη σειρά θα έχει στο ρόστερ; Θα είναι 15ος; Πόσο τον βοηθά αυτό από το να ήταν σε μια θεωρητικά μικρότερη ομάδα όπου θα είχε σαφή ρόλο και θα αγωνιζόταν για 20’ ανά ματς;»

Ερωτηθείς για την άνοδο της Εθνικής Νέων Ανδρών στην Α’ κατηγορία, είπε: «Σε μια ομάδα με ιδιαίτερο ταλέντο (για τις ηλκίες 96-97) είχαμε τρεις απώλειες, που ήταν σημαντικοί για αυτή την Εθνική. Όλες οι χώρες έχουν πρόγραμμα κι αθλητές, δεν είναι όπως παλιότερα. Γι’ αυτό δεν πρέπει να προξενεί έκπληξη η ήττα μας για παράδειγμα από την Ισλανδία, έστω κι αν τελικώς πετύχαμε το στόχο μας μέσω του μικρού τελικού. Γνωρίζω από πρώτο χέρι πως στις χώρες του Βορρά έχουν προγράμματα, με παιδιά που πάνε σε Κολλέγια, παράγουν παίκτες… Όλοι λοιπόν είναι υπολογίσημοι αντίπαλοι, δεν μπορούμε να λέμε ‘ποιοι είναι αυτοί’, επειδή μας ακούγεται κάπως το ισλανδικό μπάσκετ. Δεν μπορείς κανέναν να τον περάσεις εύκολα πλέον. Εμείς, πάντως, σαν Ελλάδα είμαστε πάντα κοντά στα μετάλλια, σε όλες τις μικρές ηλικίες».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ