2016-08-04 10:22:08
Φωτογραφία για 20 χρόνια Αρχιερατείας στη Φθιωτική Εκκλησία
Ο Εκπολιτιστικός - Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες» διοργανώνει τη τιμητική εκδήλωση «20 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κκ Νικολάου στη Φθιωτική Εκκλησία» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 και ώρα 7:00 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Υπάτης, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανδριανουπόλεως κκ Αμφιλοχίου, επικεφαλής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κκ Γεωργίου, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κκ Νικολάου και άλλων κληρικών. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί προσφώνηση από τη κα Μαρία Λαϊνά, πρόεδρο των «Αινιάνων» και απονομή αναμνηστικού δώρου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση και πολιτιστικό πρόγραμμα από το χορευτικό συγκρότημα των «Αινιάνων» στον αύλειο χώρο του ναού.


Το 2016 οι «Αινιάνες» συμπληρώνουν 40 χρόνια δράσης στη διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ιστορικής και μαρτυρικής πόλεως της Υπάτης και στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Φθιώτιδας. Παράλληλα, εφέτος, συμπληρώνει 20 χρόνια Αρχιερατείας στη Φθιωτική Εκκλησία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κκ Νικόλαος, γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για τη διοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης προς το πρόσωπό του. Η παραπάνω απόφασή μας αποτελεί και ηθική υποχρέωση προς το πρόσωπό του ποιμενάρχη μας, για τις άοκνες και πατρικές πρωτοβουλίες του, στην ανάδειξη της Ορθοδόξου πνευματικότητος όχι μόνο της πόλης μας αλλά και ολόκληρης της Φθιωτικής γης, την οποία διαποιμαίνει με αφοσίωση και έργα αγάπης πρωτίστως.

Η Υπάτη αποτέλεσε έδρα της πάλαι ποτὲ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Νέων Πατρών, 52ης στο κατάλογο των Μητροπόλεων του Πατριαρχείου.  Η πρώτη πόλη που δέχθηκε τον χριστιανισμό στη Κεντρική Ελλάδα και αποτέλεσε την έδρα του Αποστόλου Ηρωδίωνα εκ των Ο’, συγγενή του Αποστόλου Παύλου, γενέθλια γη του Οσίου Αθανασίου του Μετεωρίτη, Καθηγητή του Μεγάλου Μετεώρου και τόπο μαρτυρίου του Μητροπολίτη Νέων Πατρών  Γρηγορίου, σφαγιασθέντα υπό των Τούρκων.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ