2016-08-04 12:01:13
Φωτογραφία για ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟ!
Σκάνδαλο με πλαστά διαβατήρια έχει ξεσπάσει το ισπανικό μπάσκετ μετά από δημοσίευμα της ιστοσελίδας Eldiario.es, που μπλέκει την Λαμποράλ Κούτσα και δύο παίκτες οι οποίοι ανήκουν πλέον στον Παναθηναϊκό: τον Μάικ Τζέιμς και τον Κέι Σι Ρίβερς!

Οι δύο αυτοί παίκτες αγωνίστηκαν τη σεζόν 2014-15 στην ACB με διαβατήριο από την Γουινέα Μπισάου. Ο Τζέιμς στη Λαμποράλ Κούτσα, παίρνοντας το διαβατήριο λίγο καιρό αφότου είχε πάει εκεί προεχόμενος από τον Κολοσσό. Και ο Ρίβερς στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Λαμποράλ είχε έναν ακόμα παίκτη εκείνη τη χρονιά με διαβατήριο από την συγκεκριμένη αφρικανική χώρα, τον Κόλτον Άιβερσον.

Η Γουινέα Μπισάου είναι μία από τις 78 χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνκού, οι οποίες έχουν συνάψει τη συμφωνία Κοτονού και έχουν ανεπτυγμένες εμπορικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κάποια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό, οι παίκτες που προέρχονται από τις χώρες Κοτονού εξομοιώνονται με τους κοινοτικούς, επομένως δεν πιάνουν θέση ξένου στα ρόστερ. Άρα, ήταν προφανές γιατί όλοι αυτοί οι Αμερικανοί έσπευσαν να εφοδιαστούν με τα συγκεκριμένα αφρικανικά διαβατήρια.


Πώς έγινε η δουλειά; Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Eldiario.es, ο άνθρωπος-κλειδί ήταν ο πρόξενος της Γουινέα Μπισάου στην Ισπανία, Άλντο Ντάριο Χερχόρεν. Ο συγκεκριμένος κύριος αποδείχθηκε ότι είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο στην Ισπανία από το 1995, καθώς τον βάρυναν διάφορες κατηγορίες για απάτη και πλαστογραφία. Σε αυτόν, λοιπόν, πήγε ο Χοσεάν Κερεχέτα και του έβγαλε τα διαβατήρια του Τζέιμς και του Άιβερσον, αυτός είχε εκδώσει και το διαβατήριο του Ρίβερς.

Κάποια στιγμή, όμως, τον συνέλαβαν και όταν ο Κερεχέτα πήγε πέρυσι το καλοκαίρι στο προξενείο της Γουινέα Μπισάου για να ανανέωσει το διαβατήριο του Τζέιμς (στο μεταξύ ο Άιβερσον είχε φύγει για Τουρκία, όπου του αρκούσε το αμερικάνικο διαβατήριό του), τον ενημέρωσαν πως ήταν πλαστό και πως δεν μπορούσαν να το ανανεώσουν!

Για να μην μπλέξει η Λαμποράλ, υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Τζέιμς είχε συμφωνήσει με την ομοσπονδία της Γουινέα Μπισάου να παίξει στην εθνική ομάδα σε περίπτωση που προκρινόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μόνο που η Γουινέα Μπισάου δεν έχει ομοσπονδία μπάσκετ και το επιχείρημα αυτό κατέρρευσε!

Εν τέλει, ο Τζέιμς αγωνίστηκε πέρυσι με αμερικανικό διαβατήριο και με τέτοιο ήρθε στον Παναθηναϊκό, όπως και ο Ρίβερς φυσικά. Στο μεταξύ όμως, όπως ενημερώνει το Eldiario.es, έχουν ξεκινήσει έρευνες τόσο στην Ισπανία όσο και στη Γουινέα Μπισάου για να αναζητηθούν ευθύνες. Και μένει να φανεί ποιος ή ποιοι θα την πληρώσουν ΠΗΓΗ : pamesports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ