2016-08-04 14:40:22
Φωτογραφία για Ανάδειξη του δάσους Κουρί από το Δήμο Αλμυρού
Δράσεις για τον φωτισμό, τις λίμνες και την παιδική χαρά. Στη διαχείριση και ανάδειξη του δάσους Κουρί προχωράει η δημοτική αρχή Αλμυρού με απώτερο στόχο να καταστεί η περιοχή επισκέψιμη και να αξιοποιηθεί περαιτέρω τουριστικά ενόψει και πολιτιστικής διοργάνωσης στο πρώτο πενθήμερο του Αυγούστου, η οποία εκτιμάται ότι έχει δυναμικότητα φιλοξενίας χιλιάδων ατόμων.

Σε πρώτη φάση η δημοτική αρχή επικεντρώθηκε στις λίμνες, τον φωτισμό και την παιδική χαρά. Η Υπηρεσία Καθαριότητας, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, καθάρισε τις δύο λίμνες οι οποίες φιλοξενούν χήνες και πάπιες.

Κατά μήκος του αισθητικού δάσους οι Τεχνικές Υπηρεσίες τοποθέτησαν παράλληλα νέο φωτισμό τις επόμενες ημέρες στα δέντρα και συγκεκριμένα χρωματιστές λάμπες οικονομίας και προβολείς στην παιδική χαρά και στις λίμνες, ώστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός στις απογευματινές-βραδινές επισκέψεις.


Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή προμηθεύτηκε καινούργια όργανα, τα οποία εγκαστάθηκαν και ήδη λειτουργούν στην παιδική χαρά. Οι επισκέπτες του δάσους έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν επίσης περιφραγμένο χώρο και να δουν από κοντά ελάφια.

Το προηγούμενο διάστημα οι Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας προχώρησαν στην περιποίηση του πρασίνου. Συγκεκριμένα, έγινε κοπή των χόρτων και διάνοιξη δρόμων για λόγους πυρασφάλειας όπως ακριβώς προέβλεπε και το σχέδιο αντιπυρικής προστασίας.

Εξάλλου, η δημοτική αρχή έχει συντάξει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση και ανάδειξη του δάσους.

Το σχέδιο προβλέπει την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης σε κομβικά σημεία και την ανάδειξη του ψυχαγωγικού χαρακτήρα του δρυοδάσους με όχημα κατασκευασμένο με υλικά εναρμονισμένα με το ύφος, την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων τμημάτων της ξύλινης περίφραξης περιμετρικά των λιμνών και τη συντήρηση με ειδικό υλικό επικάλυψης για την ενίσχυση της αντοχής απέναντι στις καιρικές συνθήκες.

Στις δράσεις περιλαμβάνει ακόμη τη οριοθέτηση και διαγράμμιση μερικών θέσεων στάθμευσης οχημάτων, ενώ στις περιμετρικές διαδρομές την εγκατάσταση υπαίθριων οργάνων γυμναστικών με άλλα από φυσικά υλικά, τη τοποθέτηση ξύλινων ή κτιστών πέτρινων με σκέπαστρο κ.ά.

Το δημοτικό αισθητικό δάσος "Κουρί", έκτασης περίπου 1.000 στρεμμάτων, είναι ένα φυσικό οικοσύστημα, με ιδιαίτερη οικολογική και περιβαλλοντική αξία για την περιοχή του δήμου Αλμυρού. Έχει χαρακτηριστεί ως Αισθητικό δάσος βάσει της δασικής νομοθεσίας με το Π.Δ.356/15-4-1980 (Φ.Ε.Κ. 99-Α/80), περιοχή Natura (GR1430002 "Κουρί Αλμυρού - Άγιος Σεραφείμ") και βιογεννητικό απόθεμα με αποφάσεις της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και είναι ένα από τα σπανιότερα πεδινά δρυοδάση, μοναδικό στα Βαλκάνια.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ