2016-08-04 15:21:55
Φωτογραφία για «Ομερτά» στον ΕΟΠΥΥ για τα λεφτά των γιατρών! Γιατί κρύβουν τις νέες αποθήκες στον Ασπρόπυργο
Πέμπτη 4 Αύγουστος 2016 

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με άκρα …μυστικότητα και με έναν περίεργο «νόμος σιωπής» συγκεντρώνουν οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ τα παραστατικά των γιατρών στον Ασπρόπυργο. 

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) οι συγκέντρωση των παραστατικών των γιατρών στη νέα διεύθυνση στον Ασπρόπυργο γίνεται κάτω από περίεργες και άγνωστες για τους γιατρούς συνθήκες, καθώς δεν τους έχουν δοθεί ούτε στοιχεία της εταιρείας που παραλαμβάνει τα έγγραφα ενώ τους απαγορεύεταιακόμη και να παραδώσουν αυτοπροσώπως τον φάκελό τους.

Να σημειωθεί ότι εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει η αποστολή των παραστατικών από τους γιατρούς στον Ασπρόπυργο και όχι στην Πεύκη όπως γινόταν μέχρι σήμερα, μετά από σχετικές οδηγίες του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο η …κακή μέρα φάνηκε από το πρωί καθώς επικράτησε μπάχαλο, αφού ουδείς παραλάμβανε τους φακέλους των γιατρών στον Ασπρόπυργο, ενώ οι περισσότεροι είχαν συγκεντρωθεί στα ταχυδρομεία όπου οι αρμόδιοι δεν ήξεραν τι να τους κάνουν αφού δεν είχαν καμία συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «ΕΟΠΥΥ: Μπάχαλο στον Ασπρόπυργο όπου στέλνουν οι γιατροί τα τιμολόγια για να πληρωθούν!»


Και η… μυστικοπάθεια συνεχίζεται για άγνωστους λόγους. Όπως σημειώνει η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου: «Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, μετά την αρχική απόφαση να στέλνονται τα παραστατικά από κάθε σημείο της Ελλάδας στα γραφεία του οργανισμού στην Πεύκη, προ εβδομάδος αποφάσισε την αποστολή τους σε άλλο σημείο της Αττικής, στην περιοχή Δύο Πεύκα Ασπροπύργου.

Μάλιστα, απαγόρεψε σε οποιονδήποτε από τους παρόχους να έχει τη δυνατότητα να παραδώσει τα παραστατικά αυτοπροσώπως!

Έχοντας ήδη αποφασίσει την συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και αρχειοθέτησης, δεν ενημέρωσε κανέναν από τους συνεργάτες παρόχους, χωρίς να δώσει ακριβή διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας και επωνυμία της εταιρείας(«Αρχειοθήκη Α.Ε.») που θα παραλάβει, οδηγηθήκαμε στην εξής σημερινή κατάσταση :

Οι υπηρεσίες ταχυμεταφοράς, είτε να μην γνωρίζουν που θα παραδώσουν τους φακέλους, είτε όσοι κατάφεραν να βρουν την εν λόγω εταιρεία να πληροφορηθούν από τους υπευθύνους της ότι ΔΕΝ έχει γίνει κάποια συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ για την έναρξη παραλαβής φακέλων, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους την προηγούμενη εβδομάδα».

Και η κ.Μαστοράκου επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr αφού επισημαίνει ότι στο ταχυδρομείο της περιοχής …ξέμειναν οι φάκελοι με τα παραστατικά των γιατρών: «Ως αποτέλεσμα, οι φάκελοι στοιβάζονται στα τοπικά ταχυδρομικά γραφεία όπως και αυτά των ταχυμεταφορών. Μία εξ’ αυτών ετοιμάζεται να τα επιστρέψει στους αποστολείς!

Κι αν όλα αυτά ακούγονται κωμικά, σας πληροφορούμε κύριοι της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ πως δεν είναι καθόλου αστεία, μια που αποτελούν τον κόπο και την εργασία μας για ολόκληρο τον μήνα».

Πάντως αίσθηση προκάλεσε στους γιατρούς το γεγονός ότι ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας δημοσιοποίησε το θέμα αποστέλλοντας μάλιστα και επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, μία ώρα αργότερα με νέα του ανακοίνωση λίγων γραμμών ενημέρωνε ότι το πρόβλημα…ξαφνικά λύθηκε έπειτα από επικοινωνία του ΙΣΑ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στον ΕΟΠΥΥ επικράτησε πανικός μετά την αποκάλυψη του θέματος ότι στον Ασπρόπυργο επικρατεί μπάχαλο και ουσιαστικά είναι παρατημένα τα παραστατικά των γιατρών.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ