2016-08-05 02:16:06
Φωτογραφία για Πληρώνουν τους προμηθευτές τα νοσοκομεία! Πόσα χρήματα θα μοιραστούν
Πέμπτη 4 Αύγουστος 2016

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 

Φθάνει σιγά σιγά ρευστό στα νοσοκομεία για την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών. 

Ρευστό φθάνει σιγά σιγά στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να ξεκινήσει η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Συγκεκριμένα μετά την υπογραφή της έγκρισης επιχορήγησης 511 εκατομμυρίων ευρώ, τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να αποπληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 67.896.000 ευρώ, έχει ήδη προσκομίσει στην τράπεζα Πειραιώς 51 εκ. € για άμεση καταβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των προμηθευτών.

Με τη ρευστότητα αυτή ειδικά στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», εκκαθαρίζονται πλήρως τα χρέη του παρελθόντος, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η ροή πληρωμών γίνεται κανονική και αντιμετωπίζονται προβλήματα εφοδιασμού με υγειονομικό υλικό και φάρμακα.

Μέχρι το τέλος του 2016 οι επιχορηγήσεις θα έχουν φθάσει τα 1,1 δις. €σημειώνεται από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να επιχορηγηθούν το «Ωνάσειο», ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον ΕΟΠΥΥ καθώς όλα δείχνουν πως θα λάβει αργότερα τα κονδύλια για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ