2016-08-05 11:50:13
Φωτογραφία για Ξανά σε δίκη οι 12 δημοσιογράφοι που είχαν σχέσεις με τον Γκιουλέν
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να παραπέμψει εκ νέου σε δίκη 12 δημοσιογράφους της Zaman, της τουρκικής εφημερίδας που σύμφωνα με τον Ερντογάν συνδέεται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Οι 12 δημοσιογράφοι- συμπεριλαμβανομένου και του αρθρογράφου Mumtazer Turkone - κατηγορούνται ότι έχουν ισχυρές σχέσεις με τον Γκιουλέν.

Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διέταξε την κράτηση 47 πρώην υπαλλήλων της Zaman. Μετά τη δικαστική απόφαση, προσήχθησαν 21 άτομα και τα 18 έχουν από τότε τεθεί υπό κράτηση.

Η κυκλοφορία της εφημερίδας έχει ανασταλεί από τον περασμένο Μάρτιο όταν δικαστήριο της Κωνσταντινούπης διέταξε το κλείσιμό της,

Η Feza Gazetecilik Media Group έχει κατηγορηθεί από την κυβέρνηση του Ερντογάν ότι προωθεί τα συμφέροντα του Γκιουλέν. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, στο οποίο τουλάχιστον 239 έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες τραυματίστηκαν, η Τουρκία απέστειλε στις Η.Π.Α. επίσημο αίτημα για την έκδοση του Γκιουλέν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ