2016-08-05 12:25:09
Φωτογραφία για Υπ.Υγείας: «Ανοίγουμε κρεβάτια εντατικής»! Πόσοι προσλήφθηκαν
Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 

Ανοίγουν σταδιακά τα κλειστά κρεβάτια εντατικής σύμφωνα με τον υπουργός Υγείας

Σταδιακά θα ανοίγουν κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ειδικότερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real ο κ.Ξανθός επεσήμανε ότι σταδιακά θα ανοίγουν όλο και περισσότερα κρεβάτια εντατικής, δεδομένου ότι ολοκληρώνονται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που γίνονται μέσα από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόκειται για το διαγωνισμό που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατηγορήθηκε ότι αλλοίωσε τη λίστα με τους υποψηφίους. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο που είχε εκτυλιχθεί: «ΚΕΕΛΠΝΟ: Άγριο παρασκήνιο και πιέσεις για τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ.! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες»

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας: «Ήδη έχουν διοριστεί οι περισσότεροι από τους γιατρούς που επιλέχθηκαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτής της γνωστής προκήρυξης,με διετή σύμβαση. Και επίσης αναλαμβάνουν και οι νοσηλευτές.


Και βεβαίως ανοίγουν κρεβάτια.

Σας λέω το πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα από το νοσοκομείο του Ρεθύμνου, στο οποίο υπηρετούσα, την προηγούμενη περίοδο είχαν κλείσει τρία από τα εφτά κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Με την πρόσληψη ενός γιατρού και δύο νοσηλευτών που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες, προχθές ήμουν στο νοσοκομείο και ο διευθυντής του τμήματος με διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες ανοίγουν και τα εφτά κρεβάτια.»

Να σημειωθεί ότι μέχρι πριν λίγο καιρό περίπου 200 κρεβάτια εντατικήςπαρέμειναν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ καθημερινά περίπου 30 με 40 συνάνθρωποί μας περιμένουν ένα κρεβάτι σε εντατική για να κρατηθούν στη ζωή.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ