2016-08-05 14:35:22
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Και νέο τεχνικό πρόβλημα! Απλήρωτοι μένουν οι γιατροί και για τον Μάρτιο
Παρασκευή 5 Αύγουστος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report.gr

Συνεχίζεται το σίριαλ των προβλημάτων στον ΕΟΠΥΥ. 

Αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ξάφνου προέκυψε και νέο τεχνικό πρόβλημα αυτή τη φορά με την ψηφιοποίηση των αρχείων που αφορούν σε επισκέψεις του μηνός Μαρτίου.

Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι στην Πεύκη όπου ψηφιοποιούνται τα έγγραφα που αποστέλλουν οι γιατροί για να πληρωθούν, προέκυψε τεχνικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα τα αρχεία που ψηφιοποιήθηκαν και εστάλησαν στην συνέχεια στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ελεγχθούν, δεν ανοίγουν.

Αποτέλεσμα είναι όμως οι αρμόδιοι πολλών Περιφερειακών Διευθύνσεων να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους ελέγχους και τις εκκαθαρίσεις ώστε να μπορούν στη συνέχεια να εξοφληθούν οι γιατροί.


Υψηλόβαθμα στελέχη εκτιμούσαν στο HealthReport.gr ότι λόγω αυτού του ζητήματος που προέκυψε οι γιατροί δεν αναμένεται να πληρωθούν πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το πρόβλημα αφορά στα αρχεία μόνο των επισκέψεων του μηνός Μαρτίου και όχι την κλινική εξέταση.

Ήδη να σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες επικρατεί μπάχαλο στον ΕΟΠΥΥ με το θέμα της αποστολής των παραστατικών από τους γιατρούς στον Ασπρόπυργο. Διαβάστε ΕΔΩ πως επιχειρείται με τη …δέουσα μυστικοπάθεια να μη μαθευτεί πως και που γίνεται η μεταφορά των εγγράφων των γιατρών στον Ασπρόπυργο: ««Ομερτά» στον ΕΟΠΥΥ για τα λεφτά των γιατρών! Γιατί κρύβουν τις νέες αποθήκες στον Ασπρόπυργο»

Απλήρωτοι ακόμη για τον Φεβρουάριο

Κι ενώ τα αμέτρητα προβλήματα στον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας συνεχίζονται, οι χιλιάδες γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι.

Μόλις πριν λίγες ημέρες πληρώθηκαν άλλωστε τον μήνα Ιανουάριο αρκετοί εξ αυτών, ενώ σχεδόν το σύνολο των γιατρών παραμένει χωρίς ρευστό για τον Φεβρουάριο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας καταφέρεται εναντίον της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ αφού θεωρεί ότι και οι γραφειοκρατία αυξήθηκε επί ημερών της και τα βάσανα των απλήρωτων γιατρών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει χαρακτηριστικά προς τον υπουργό Υγείας: «Η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, που ήταν ανέκαθεν κακή λόγω συγγενούς βαριάς διαμαρτίας, επιδεινώνεται σταθερά πέρα από το όριο.

Η νέα διοίκηση έχοντας ξεπεράσει κάθε αρνητική πρόβλεψη και εκκρεμούσα μεταξύ ιδεολογικής αγκύλωσης και «πιέσεων» βασανίζει τους παρόχους του οργανισμού αφού σπατάλησε πολλούς μήνες σε οραματισμούς και πειράματα.

Στο χρονικό αυτό διάστημα αντί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας αποπληρωμής των παρόχων με σειρά αποφάσεων και μέτρων, διόγκωσε τη γραφειοκρατία, αύξησε το κόστος και τελευταία επιδίδεται σε πρωταθλητισμό τραγελαφικής ανοησίας επί του «αλφαβητικά χρονολογικού καταλόγου». Όλα αυτά βεβαίως με έξοδα των κακοπληρωμένων συμβεβλημένων ιατρών.

Σήμερα, 5 Αυγούστου 2016, οι συμβεβλημένοι ιατροί –κλινικοί και εργαστηριακοί–του ΕΟΠΥΥ της Θεσσαλονίκης έχουν εξοφληθεί μόλις τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, και αναμένονται βέβαια οι νεκρές μέρες των διακοπών του Αυγούστου Μπορείτε να εξηγήσετε αν το φαινόμενο που καλούνται να πληρώσουν κυριολεκτικά οι συμβεβλημένοι ιατροί της πόλης μας οφείλεται σε σκοπιμότητα ή ανικανότητα;»
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ