2016-08-05 16:10:14
Φωτογραφία για Πατρών-Αθηνών: Αγώνας για να τηρηθεί η υπόσχεση
Aγώνα δρόμου έδιναν μέχρι αργά χθες το βράδυ τα συνεργεία της Ολυμπίας Οδού προκειμένου να καταστεί εφικτή η υπόσχεση για την πρώτη... παράδοση ολοκληρωμένου τμήματος του νέου αυτοκινητοδρόμου της Κορίνθου- Πάτρων, από την Αρχαία Κόρινθο έως και το Κιάτο.

Παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί στις αρχές της εβδομάδας από το υπουργείο Υποδομών ότι σήμερα Παρασκευή επρόκειτο να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα αυτό το νέου διπλού αυτοκινητοδρόμου, μέχρι και αργά χθες γινόταν προσπάθεια -εκ μέρους της κατασκευάστριας κοινοπραξίας- να κλείσουν κάποιες τελευταίες τεχνικές εκκρεμότητες.

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση για τη διαδικασία της απόδοσης του συγκεκριμένου τμήματος στην κυκλοφορία σήμερα, εφόσον βέβαια κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας ολοκληρωνόταν η προσπάθεια να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες με κάποιες συνδέσεις εξωτερικά του οδοστρώματος.


Από την πλευρά της Ολυμπίας Οδού έχει ήδη γίνει γνωστό ότι με την ολοκλήρωσή του, τόσο αυτό, όσο και όλα τα νέα τμήματα της Πατρών - Πύργου θα δίδονται αυτόματα προς χρήση στους οδηγούς.

Σύμφωνα με τον γγ Υποδομών Γιώργο Δέδε, μέσα στο 2016 θα δοθεί στην κυκλοφορία τόσο το δεύτερο τμήμα Κιάτο - Ξυλόκαστρο όσο και δύο από τις τέσσερις σήραγγες του Δερβενίου (στο τμήμα μέχρι τον Πλάτανο Αιγίου).

ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ

Στο μεταξύ, σε δημοπράτηση βγήκε χθες και η 4η εργολαβία του Αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος που περιλαμβάνει το τμήμα από Βάρδα-Κυλλήνη, μήκους 9 χλμ. Το κόστος του έργου είναι 70,7 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε κόστος εργολαβία από τις τέσσερις που έχουν βγει στον αέρα από Πύργος - Δουνέικα - Αμαλιάδα - Βάρδα. Ως ημέρα δημοπράτησης καθορίστηκε η 27 Σεπτεμβρίου. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα επικρατήσει αυτή τη φορά καθώς μέχρι τώρα στις 3 προηγούμενες εργολαβίες ανάδοχος αναδείχθηκε η Κοινοπραξία «Τοξότης», συμφερόντων του Καλογρίτσα προσφέροντας εκπτώσεις που κυμάνθηκαν από 53%-57%. Η διάρκεια και του συγκεκριμένου έργου είναι 42 μήνες (όπως και στις πρώτες τρεις εργολαβίες) και πιθανή ολοκλήρωση θα είναι μέχρι το 2021.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ