2016-08-06 03:35:07
Φωτογραφία για Γερμανία: Ερευνα για τρεις θανάτους σε κλινική «εναλλακτικής» αντικαρκινικής θεραπείας
Οι γερμανικές αρχές, με τη στήριξη της αστυνομίας και της εισαγγελίας της Ολλανδίας, ξεκίνησαν έρευνα μετά τον θάνατο δύο Ολλανδών και Βελγίδας οι οποίοι λάμβαναν «εναλλακτική» θεραπεία σε γερμανική ογκολογική κλινική κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ολλανδικής αστυνομίας, πέντε ασθενείς έλαβαν θεραπεία την περασμένη εβδομάδα στην κλινική αυτή, που βρίσκεται στο Μπρίγκεν-Μπραχτ, κοντά στο Ντίσελντορφ. Βελγίδα 55 ετών, συνομήλικός της Ολλανδός και 43χρονη Ολλανδέζα πέθαναν λίγες ημέρες μετά την αγωγή που τους χορήγησε το αυτοαποκαλούμενο «κέντρο για την εναλλακτική θεραπεία κατά του καρκίνου». Δύο άλλες γυναίκες από την Ολλανδία χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η 43χρονη Ολλανδέζα, που έπασχε από καρκίνο στο στήθος, παραπονέθηκε αρχικά για πονοκέφαλο, κατόπιν παρουσίασε σύγχυση και αδυνατούσε να μιλήσει. Πέθανε το Σάββατο αλλά τα αίτια του θανάτου της προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές του Κρέφελντ.


«Σοκαρισμένοι» οι υπεύθυνοι

Σύμφωνα με πολλά βελγικά και ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, στο κέντρο αυτό χορηγείται στους καρκινοπαθείς πειραματικό σκεύασμα.

Οι γερμανικές και οι ολλανδικές αρχές εκφράζουν ανησυχία για τις επιπλοκές που ενδέχεται να παρουσιάσουν άλλοι ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στην κλινική Klauss Ross. «Μολονότι η ιατρική έρευνα δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τι συνέβη πραγματικά, υπάρχει αυτή την στιγμή κίνδυνος για την υγεία των ασθενών που έλαβαν θεραπεία σε αυτή την κλινική», τόνισε η ολλανδική αστυνομία, καλώντας τους ασθενείς να επικοινωνήσουν άμεσα με τις ιατρικές υπηρεσίες.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου Klaus Ross δηλώνουν μέσω Διαδικτύου «σοκαρισμένοι» από τον θάνατο των ασθενών, διαβεβαιώνοντας ότι συνεργάζονται πλήρως με την έρευνα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ