2012-05-16 14:09:03
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Προεδρικό
Άρχισε πριν από λίγα λεπτά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια για να ορισθεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός και υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα διεξάγει τις επόμενες εκλογές, που αναμένεται να οριστούν για τις 10 ή τις 17 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να προτείνει στους πολιτικούς αρχηγούς πρόσωπο κοινής αποδοχής για να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός και εφόσον δεν συμφωνήσουν τότε, κατά το Σύνταγμα, ο κ. Παπούλιας ορίζει υπηρεσιακό Πρωθυπουργό τον επικεφαλής ενός εκ των τριών ανωτάτων δικαστηρίων με πιθανότερο τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμένο.

Στη σύσκεψη δεν μετέχει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος αρνήθηκε να προσέλθει επειδή δεν μετείχε στην χθεσινή σύσκεψη.

Πρώτος έφτασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και, εν συνεχεία, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ακολούθησαν, κατά σειράν, ο Φώτης Κουβέλης, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τελευταίος έφτασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έμειναν επί δέκα λεπτά μόνοι τους στην αίθουσα συσκέψεων της Προεδρίας μέχρι να εισέλθει χαμογελαστός ο Κάρολος Παπούλιας για να αρχίσει η σύσκεψη.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ