2016-08-08 00:20:15
Φωτογραφία για Τι σκέφτεσαι σε μια μεγάλη πτήση;
Τι περνάει από το μυαλό σου στα υπερατλαντικά ταξίδια Τα μεγάλα αεροπορικά ταξίδια σίγουρα δεν είναι και πολύ εύκολη υπόθεση. Αν ταξιδεύεις μόνος σου, μάλιστα, έχεις άπλετο χρόνο να σκεφτείς, και μάλιστα πολύ. Και κυρίως μικρές λεπτομέρειες που δεν θα σε αφήσουν να... ησυχάσεις. Διάβασε τις παρακάτω δέκα περιπτώσεις και θα συνειδητοποιήσεις και μόνος σου ότι σίγουρα όλες κάποια στιγμή έχουν περάσει από το μυαλό σου. Και μάλιστα ουκ ολίγες φορές.

Να παραμείνει άδεια η διπλανή θέση

Δεν υπάρχει καμία μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να επιβιβάζεσαι στο αεροπλάνο και να διαπιστώνεις ότι η διπλανή θέση είναι άδεια. Μέχρι, λοιπόν, να κλείσουν οι πόρτες του αεροπλάνου παρατηρείς κάθε επιβάτη που έρχεται προς το μέρος σου, "σταυρώνοντας" τα δάχτυλά σου με την προοπτική να συνεχίσουν την αναζήτηση της θέσης τους, αφήνοντας τις διπλανές σου πίσω! Αν είσαι τυχερός, με την διπλανή θέση άδεια θα νιώθεις σαν να έχεις κερδίσει δωρεάν αναβάθμιση!


Πόσο τυχερός/η είσαι

Είσαι τόσο ενθουσιασμένος/ η για το ταξίδι που θα κάνεις, τις εμπειρίες που θα βιώσεις και τα μέρη που  θα δεις –μακαρίζοντας τον εαυτό σου για το πόσο τυχερός νιώθεις– που δεν βλέπεις την ώρα να φτάσεις στον προορισμό σου. Αντιθέτως, στην πτήση της επιστροφής δεν νιώθεις το ίδιο, καθώς τα ωραία πράγματα μόλις τελείωσαν και σκέφτεσαι πόσο κουρασμένος νιώθεις, αλλά και πόση δουλειά σε περιμένει μαζεμένη στο γραφείο.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος αυτή η θέση να γίνει πιο άνετη

Όπως και να καθίσεις, όπου κι αν βάλεις τα χέρια, το κεφάλι ή τα πόδια σου, όσο κι αν "παίξεις" με την ανάκλιση της πλάτης η αεροπορική θέση (εκτός αν είναι Α') δεν πρόκειται ποτέ να σου φανεί άνετη και ευρύχωρη. Ακόμη, κι αν έχεις πάρει μαζί σου τα ανάλογα αξεσουάρ όπως μαξιλάρι κ.α.

Μήπως θα έπρεπε να κινούμαι περισσότερο;

Κάπου εκεί στην πέμπτη ώρα πτήσης, στο μέσον περίπου του ταξιδιού σου, αρχίζεις και σκέφτεσαι όλα εκείνα τα άρθρα που έχεις διαβάσει σχετικά με την φλεβική θρόμβωση που προκαλείται από τα μεγάλα αεροπορικά ταξίδια. Όσο τρομακτικό και υπερβολικό κι αν ακούγεται, κάτι τέτοιο είναι καλό γιατί θα σε παρακινήσει να σηκωθείς και να κάνεις μια βόλτα στο αεροπλάνο ή τουλάχιστον να ξεκινήσεις την γυμναστική έστω και στο κάθισμά σου.

Τι είναι αυτή η μυρωδιά;

Είτε πρόκειται για το γεύμα που ζεσταίνεται και σερβίρεται κατά την διάρκεια της πτήσης, είτε για τον συνδυασμό των διάφορων μυρωδιών που χαρακτηρίζουν τον κάθε επιβάτη και αναμειγνύονται μεταξύ τους για περισσότερο από δέκα ώρες, είτε ακόμη και για κάτι αδιευκρίνιστο που, ωστόσο, σε ενοχλεί, στην καμπίνα του αεροπλάνου σε μια πολύωρη πτήση σίγουρα θα υπάρχει μία μυρωδιά "ανεπιθύμητη" για την όσφρησή σου.

Πόσα δωρεάν ποτά θεωρούνται πολλά;

Στα μεγάλα, υπερατλαντικά ταξίδια συνήθως προσφέρονται δωρεάν κρασί και μπύρες, και αναλόγως την αεροπορική, ακόμη και οινοπνευματώδη ποτά. Μόλις, λοιπόν, πιεις το πρώτο και νιώσεις την ανάγκη και για δέυτερο, θα αναρωτηθείς μέχρι πόσα μπορείς να παραγγείλεις. Σε αυτή την περίπτωση έχε κατά νου ότι η κατανάλωση αλκοόλ (όσο κι αν το ζητάει ο οργανισμός σου) θα επιβαρύνουν την αφυδάτωση του οργανισμού σου και κατά συνέπεια το jet lag. Γι' αυτό αρκέσου μόνο στο ένα, για να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Έχει περάσει τουλάχιστον μία ώρα από την στιγμή που έλεγξα τον χάρτης της πτήσης. Σωστά;

Έχουν περάσει μόλις πέντε λεπτά και έχεις μπροστά σου ακόμη δέκα ώρες πτήσης. Γι αυτό προσπάθησε να χαλαρώσεις διαβάζοντας ένα βιβλίο, παρακαλουθώντας μία ταινία ή προσθαθώντας να κοιμηθείς για λίγο.

Κι άλλο φαγητό;

Είναι πολύ ωραίο που οι αεροπορικές εταιρείες σερβίρουν αρκετά δωρεάν γεύματα κατά την διάρκεια των υπερατλαντικών ταξιδιών αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να σε οδηγήσει στο συμπέρασμα, ότι ζεις στο αεροπλάνο κάθε φορά που τρως πρωινό, σνακ, γεύμα ή δείπνο και κάθεσαι στην ίδια θέση! Επίσης, πώς καταφέρνουν πάντα η ώρα του σερβιρίσματος του πρωινού να συμπίπτει με το γεγονός ότι μόλις σε έχει πάρει ο ύπνος;

Τι χάνω που δεν μπορώ να μπω στο ίντερνετ;

Για τους περισσότερους ένα υπερατλαντικό ταξίδι συνεπάγεται και αποτοξίνωση από τα emails της δουλειάς, τα social media και γενικότερα το σερφάρισμα στο ίντερνετ. Αν και σίγουρα περνάει από το μυαλό σου τι μπορεί να γίνεται τώρα στο email σου ή τα social media σου, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και δες το σαν έναν τρόπο να απολαύσεις λίγο ποιοτικό χρόνο με τον ευατό σου χωρίς τις συγκεκριμένες "εξαρτήσεις".

Ποτέ  μέχρι τώρα δεν είχα νιώσει τέτοια ανάγκη για φρέσκο αέρα

Μέχρι πρότινος δεν είχες συνειδητοποιήσει πόσο σε χαροποιούσε το γεγονός ότι μόλις προσγειωθεί το αεροπλάνο σε χωρίζουν μόλις λίγα λεπτά από το να βγείς έξω και να αναπνεύσεις καθαρό αέρα. Άλλη μία στιγμή που συνειδητοποιείς πόσο τυχερός/ η είσαι είναι μόλις ξαπλώσεις σε ένα πραγματικό κρεβάτι (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία) και απολαύσεις τον ύπνο σου σε φυσιολογικές (για το σώμα σου) συνθήκες, χωρίς να ταλαιπωρείσαι καθισμένος σε μία αεροπορική θέση. 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ