2016-08-08 07:47:10
Φωτογραφία για Στόχος το πάρκο Τρίτση να γίνει ένα κόσμημα...
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη του πάρκου Τρίτση, που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για άλλα αντίστοιχα εγχειρήματα, υποστηρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή

την ψήφιση από τη Βουλή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι η σημερινή κατάσταση αποκαλύπτει την αποτυχία του υφιστάμενου σχήματος και τις διαχρονικές ευθύνες «πολιτικών ηγεσιών και συγκεκριμένων δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης», ενώ εκφράζει τη βούληση να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, για να προστατευθεί ο χώρος για να επιστρέψει ο κόσμος σε αυτόν.

Ο υπουργός δήλωσε για το πάρκο Τρίτση και τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης τα εξής:

«Οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής έχουν ανάγκη από έναν χώρο όπως το πάρκο Τρίτση, και αυτή την ανάγκη επιδιώκουμε να ικανοποιήσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους, προκειμένου ο σημαντικός αυτός χώρος να μετατραπεί σε ένα «κόσμημα».


Πρόσθεσε ότι πρόκειται «για τεράστιας σημασίας πνεύμονα πρασίνου, ένα πάρκο υπερτοπικής αξίας, και δεν μπορούμε να παίζουμε με αυτό, να το αφήσουμε να ρημάζει, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την επιλογή σχημάτων διαχείρισης που οδήγησαν στη χρεοκοπία και στην εγκατάλειψη».

«Για μας είναι πολύ μεγάλης προτεραιότητας θέμα. Πριν από αρκετούς μήνες ξεκινήσαμε διάλογο με τους δημάρχους, εξετάσαμε διεξοδικά το ζήτημα και καταλήξαμε σε μια συγκεκριμένη τεκμηριωμένη πρόταση, η οποία εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του νέου φορέα με συγκεκριμένους πόρους, έτσι ώστε, και με την κατάρτιση ενός βιώσιμου σχεδίου διαχείρισης, να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια του πάρκου», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ