2016-08-08 19:22:07
Φωτογραφία για Ο Rubens Barrichello στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kart
Ο πρώην πιλότος της Formula 1, Rubens Barrichello, θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kart της κατηγορίας K. Πρόκειται για την κορυφαία κατηγορία, με εξατάχυτα kart και φυσικά τον κορυφαίο αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στην πίστα Kristianstad της Σουηδίας. Τον αντίστοιχο τίτλο κέρδισε το 2013 ο Max Verstappen (CRG) πριν μεταπηδήσει σε αγώνες μονοθεσίων ενώ στον αγώνα εκείνον συμμετείχε και ο πρώην πιλότος της Toro Rosso, Jaime Alguersuari (Intrepid).

Ο Barrichello δήλωσε ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή του αυτή με την ομάδα της Birel ART. Έχει κερδίσει αρκετά πρωταθλήματα στη χώρα του, τη Βραζιλία, τερμάτισε 9ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Junior το 1987 ενώ έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον Παγκόσμιο τελικό του πρωταθλήμτος Rotax το 2015.

Παρότι είχε την επιλογή να συμμετέχει στην κατηγορία DD2 Masters, για οδηγούς μεγαλύτερης ηλικίας, επέλεξε την πιο ανταγωνιστική DD2 Max.


Έκανε τον 25ο χρόνο στα χρονομετρημένα, μετά τα προκριματικά σκέλη υποχώρησε στην 32η θέση, αγωνίστηκε στον αγώνα της 2ης ευκαιρίας για να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στον τελικό και τερματίζοντας 3ος βρέθηκε στον ημιτελικό της κατηγορίας να ξεκινά από την 31η θέση.

Τερμάτισε 20ος, θέση από την οποία ξεκίνησε τον τελικό για να κάνει εξαιρετικό αγώνα και να ανέβει στην 4η θέση! Φέτος, σε ηλικία 44 ετών και συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα Stock Car V8 της Βραζιλίας, δήλωσε πως προετοιμάζεται για το παγκόσμιο kart με την ίδια προσήλωση που είχε και στη Formula 1!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ