2016-08-08 23:27:11
Φωτογραφία για Διώχνοντας επενδυτές ...
Το ανέκδοτο αναφέρει ως ορισμό για τους μανδαρίνους του Δημοσίου αυτούς που «για κάθε λύση διαθέτουν ένα πρόβλημα». Κάτι τέτοιο ισχύει και για τις επενδύσεις.

Η χώρα μας έχει ένα μοναδικό ταλέντο να μπλοκάρει ή και να διώχνει επενδύσεις. Αρκετές φορές με το «αζημίωτο» για όσους χειρίζονται τις υποθέσεις..

Από την κατασκευή ενός γηπέδου μέχρι την ίδρυση μιας βιοτεχνίας και από τη λειτουργία ενός μικρού ξενοδοχείου έως το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης όπως είναι η περίπτωση του Ελληνικού, οι μανδαρίνοι θα ανακαλύψουν τα πάντα για να εμποδίσουν επενδύσεις. Κορμοράνοι στον Βοτανικό, μελίσσια στις ραχούλες, αγριογέρακας στον γειτονικό υδροβιότοπο, αρχαία στο Ελληνικό. Θα βρεθεί ένα εμπόδιο, είτε από πολιτιστικούς συλλόγους είτε από κρατικές αρχές.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού να κηρυχθούν αρχαιολογικοί χώροι σημαντικά τμήματα του Ελληνικού όπου αναμένεται να γίνει επένδυση 8 δισεκατομμυρίων δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, ιδίως για τον χρόνο που διατυπώνεται.


Καταρχάς καταδεικνύει την ανικανότητα του υπουργείου να θέσει εγκαίρως τα δικά του αιτήματα, όταν μάλιστα το αεροδρόμιο έχει κλείσει πάνω από 12 χρόνια και η Αρχαιολογική Υπηρεσία είχε όλο τον χρόνο να γνωστοποιήσει τους όρους της.

Παραδόξως αυτό έγινε αφού μεσολάβησαν πολύχρονες διαγωνιστικές διαδικασίες και λίγους μόλις μήνες πριν από την υπογραφή των τελικών συμβάσεων και την έναρξη των έργων.

Eλπίζουμε να αντιλαμβάνονται όλοι στο υπουργείο Πολιτισμού ότι οι κινήσεις τους έχουν επιπτώσεις στην πρόοδο του έργου και επιπλέον ότι πολλοί ανταγωνιστικοί όμιλοι του αναδόχου θα άνοιγαν σαμπάνιες για μία τέτοια εξέλιξη, για να μην αναφέρουμε τίποτα πιο σοβαρό.

Σε κάθε περίπτωση για άλλη μία φορά εμφανίζεται ένα κράτος ανακόλουθο μπροστά σε οποιονδήποτε επενδυτή ενδιαφέρεται να βάλει τα χρήματά του στη χώρα μας.

Είναι πραγματικά αστείο να αλλάζουν οι όροι της επένδυσης λίγες ημέρες πριν από την έναρξή της και αποτελεί ντροπή για το υπουργείο Πολιτισμού να κάνει τώρα αυτά που έπρεπε να είχε πράξει εδώ και πολλά χρόνια.

Ενώ οι ανταγωνίστριες χώρες διαφημίζουν την ταχύτητα στη διεκπεραίωση των επενδύσεων προκειμένου να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια και προχωρούν ολοκληρωμένα projects με το «κλειδί στο χέρι», οι επενδυτές στην Ελλάδα κινδυνεύουν να μείνουν μόνο με το «κλειδί στα χέρια τους» χάνοντας λεφτά και χρόνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O BUTTON KAI H MCLAREN TO NEO 2017
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O BUTTON KAI H MCLAREN TO NEO 2017
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ