2016-08-09 20:20:11
Φωτογραφία για ΑΠΟΘΕΩΣΕ ΡΕΤΣΟ ΚΑΙ ΜΑΝΘΑΤΗ Ο... ΓΚΟΥΜΑΣ!
Άκρως εγκωμιαστικά σχόλια έκανε ο Γιάννης Γκούμας για τους Παναγιώτη Ρέτσο και Γιώργο Μανθάτη του Ολυμπιακού με τους οποίους έχει συνεργαστεί στην Εθνική.

Σε πολύ μεγάλη εκτίμηση έχει ο Γιάννης Γκούμας τον αμυντικό του Ολυμπιακού, Παναγιώτη Ρέτσο και τον συμπαίκτη του στους ερυθρόλευκους, Γιώργο Μανθάτη που αγωνίζεται στα «φτερά». Με τους δύο έχει συνυπάρξει στην Εθνική Νέων όπου είναι προπονητής.

«Ο Ρέτσος είναι ένας ολοκληρωμένος αμυντικός, τον θεωρώ ήδη έτοιμο για τον Ολυμπιακό! Είναι δυνατός στις μονομαχίες, δύσκολος να τον περάσεις στο «ένας εναντίον ενός», καλός στο ψηλό παιχνίδι. Και είναι καλός και με την μπάλα στα πόδια, δηλαδή για να φτιάξει παιχνίδι από πίσω. Για αυτό σου είπα ότι είναι ολοκληρωμένος αμυντικός. Τα έχει όλα», σχολίασε μέσω της εφημερίδας «Φως» και εκτιμά πως ο νεαρός αμυντικός είναι πιο έτοιμος από τον Γιώργο Μανθάτη, τον οποίο επίσης εκθείασε.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Εσύ ξέρεις καλά και τον Ρέτσο και τον Μανθάτη

«Ναι, τους είχα και τους δύο πέρυσι. Τον Ρέτσο τον έχω ακόμα, διότι είναι πιο μικρός».

Ο Ρέτσος παίζει σε μια θέση που έπαιζες κι εσύ, μια θέση που την ξέρεις πολύ καλά. Ποια είναι τα στοιχεία αυτού του παιδιού που μπορούν να το κάνουν να χτίσει μεγάλη καριέρα;

«Ο Ρέτσος είναι ένας ολοκληρωμένος αμυντικός, τον θεωρώ ήδη έτοιμο για τον Ολυμπιακό! Είναι δυνατός στις μονομαχίες, δύσκολος να τον περάσεις στο «ένας εναντίον ενός», καλός στο ψηλό παιχνίδι. Και είναι καλός και με την μπάλα στα πόδια, δηλαδή για να φτιάξει παιχνίδι από πίσω. Για αυτό σου είπα ότι είναι ολοκληρωμένος αμυντικός. Τα έχει όλα».

Ταχύτητα;

«Για τη θέση αυτή δεν είναι αργός. Εντάξει, δεν είναι Μανωλάς, αλλά έχει πολύ γρήγορη σκέψη και μπορεί να τα βάλει με κάθε αντίπαλο».

Τώρα έκλεισε τα δεκαοχτώ αυτός, είναι μικρός

«Λες να μην το ξέρω; Τι μικρός όμως, αν ήταν στο εξωτερικό θα έπαιζε βασικός! Μόνο στην Ελλάδα είνσαι μικρός στα δεκαοκτώ. Το παιδί είναι έτοιμο! Πρέπει να πάρει ευκαιρίες, να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Μόνο παιχνίδια του λείπουν».

Είδαμε και κάτι ρετάλια από άλλες χώρες. Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να μην το πω

«Πρέπει να πιστεύουμε στους Έλληνες παίκτες και στο ελληνικό ταλέντο. Και να σας πω κάτι ακόμα. Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει με τον Ρέτσο είναι ότι μπαίνει με αυτοπεποίθηση στο γήπεδο. Όποιον αντίπαλο και να έχει μπροστά του, πιστεύει στον εαυτό του».

Πάμε τώρα στον Μανθάτη

«Είναι ένα παιδί πάρα πολύ εκρηκτικό. Με πολύ δυνατά πόδια, στο «ένας με έναν» μπορεί άνετα να περάσει τον αμυντικό. Έχει πολλές επιλογές στην ντρίμπλα δηλαδή μπορεί να σου φύγει και από μέσα και από έξω και από δεξιά και από αριστερά. Και παρά την εξαιρετική τεχνική του, είναι μαχητικός παίκτης, με τσαγανό, καταθέτει ψυχή. Και αυτός πιστεύω ότι μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό».

Ποιος είναι όμως πιο έτοιμος;

«Αυτή τη στιγμή για εμένα είναι πιο έτοιμος ο Ρέτσος, παρ’ ότι είναι πιο μικρός. Εμένα πάντως μου αρέσει και ο Ανδρούτσος. Είναι ένα παιδί πολύ τεχνίτης, έξυπνος παίκτης. Είναι αυτός που θα βγει πίσω από τον φορ και μπορεί να σου κάνει αρκετά γκολ. Διαβάζει καλά το παιχνίδι».

Το πρωτάθλημα πιστεύεις ότι θα είναι αμφίρροπο φέτος;

«Ναι, διότι έχουν ενισχυθεί οι άλλες ομάδες και πιστεύω ότι φέτος δεν θα κριθεί νωρίς όπως τα άλλα χρόνια. Φέτος θα γίνει μάχη και αυτό θα το κάνει πιο συναρπαστικό, θα κρατήσει τους φιλάθλους σε αγωνία. Ο ανταγωνισμός αυξάνει το ενδιαφέρον, Και κάτι άλλο θα ήθελα να πω πριν κλείσουμε. Και στις άλλες ομάδες υπάρχουν ταλέντα που πρέπει να αξιοποιηθούν».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ