2016-08-09 23:00:10
Φωτογραφία για Ετοιμάζουν το νέο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς την Ελλάδα
Ετοιμάζονται μεγάλες αλλαγές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, από το 2018, τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης θα έχουν εξασφαλισμένες τέσσερις θέσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ,. θα υπάρχουν ομάδες που θα προκρίνονται βάσει ιστορίας, ενώ θα υπάρχει νέα κατάταξη και μεγαλύτερη «προστασία» των ισχυρών στις κληρώσεις. Επί της ουσίας η πρόταση για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένας συμβιβασμός, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (Μπάγερν, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης) που επιθυμούσαν την δημιουργία της Superlega και την UEFA.

Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία θα έχουν τέσσερις ομάδες απευθείας στους ομίλους.  Τα εισιτήρια  θα αφορούν την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τα τρία να δίνονται στις τρεις πρώτες ομάδες και το τελευταίο να δίνεται σε ομάδα που θα επιλέγει η UEFA, με βάση το όνομα, την αξία και την ιστορικότητα (wild card)
. Αυτό θα γίνεται ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα μένουν απέξω ομάδες όπως π.χ. η Λίβερπουλ ή η Μίλαν. Δύο εισιτήρια θα παίρνουν για τους ομίλους τα πρωταθλήματα που ακολουθούν, όπως το γαλλικό, ενώ κάποια θα πηγαίνουν στις χώρες που είναι στη δεκάδα της UEFA, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ουκρανία και η Τουρκία. Οι υπόλοιπες θέσεις (έξι ή επτά) θα δίνονται με την διαδικασία των πλέι οφ, όπου θα συμμετέχουν 50 ομάδες. Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή στην 15η θέση της UEFA, κάτι που σημαίνει ότι είναι εκτός του νέου σχεδίου.  Δημιουργείται έτσι ένα Σούπερ Τσάμπιονς Λιγκ, με 32 ομάδες χωρισμένες σε 8 ομίλους, αλλά διαφορετικά κριτήρια πρόκρισης. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει προσπάθεια για να μεγαλώσει η αξία της διοργάνωσης καθώς, για παράδειγμα, είναι χαρακτηριστικό ότι η Πρέμιερ Λιγκ έχει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ετησίως, ενώ το Τσάμπιονς Λιγκ 2,3 που υπολογίζεται να γίνουν 2,7 από το 2018.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ