2016-08-10 22:56:06
Φωτογραφία για Νεώριο: Τέλος το πετρέλαιο για τις γεννήτριες – Κίνδυνος για τις δεξαμενές
Από το κακό στο χειρότερο πάει το Νεώριο της Σύρου Η επιχείρηση εδώ και περίπου τέσσερις μήνες δεν ηλεκροδοτείται από τη ΔΕΗ, λόγω των μεγάλων οφειλών που υπάρχουν από το ναυπηγείο και την ασυνέπεια της διοίκησης στην πληρωμή της δόσης του διακανονισμού.

Έτσι, το τελευταίο διάστημα το ναυπηγείο λειτουργούσε με γεννήτριες πετρελαίου, ωστόσο και αυτή η λύση αποδείχθηκε προσωρινή.

Η διοίκηση κατάφερε να δημιουργήσει ακόμη ένα χρέος, ύψους αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, προς τον προμηθευτή πετρελαίου, ο οποίος πλέον δεν δέχεται να δώσει άλλο πετρέλαιο στο ναυπηγείο αν δεν εξοφληθεί τουλάχιστον ένα μέρος από τα οφειλόμενα.

Κίνδυνος βύθισης των δεξαμενών

Το πιο ανησυχητικό στην υπόθεση αυτή, πέραν από το γεγονός ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το ναυπηγείο είναι ο κίνδυνος που υπάρχει για τις δύο δεξαμένές του ναυπηγείου.

Αυτή τη στιγμή έχει απομείνει πολύ λίγο πετρέλαιο, το οποίο αν τελείωσει και οι δεξαμενές μείνουν χωρίς ρεύμα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βυθιστούν λόγω φθορών (έχουν τρύπες).


Αυτή τη στιγμή το προσωπικό ανοίγει τις γεννήτριες κάθε 8 ώρες για την μεγάλη δεξαμένή και κάθε 24 ώρες για την μικρή, προκειμένου να αποτρέψει την βύθισή τους Εν αναμονή του νέου επενδυτή;

Μέσα σε αυτή την ζοφερή κατάσταση, που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και χειρότερη, έντονη είναι η φημολογία ότι το Νεώριο θα αλλάξει χέρια μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24, η ιδιοκτησία του ναυπηγείου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με υποψήφιο αγοραστή και με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή, η πώληση του Νεωρίου φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ