2016-08-11 20:20:08
Φωτογραφία για Επιχειρείται ο έλεγχος των κρουσμάτων ελονοσίας σε Αχαΐα και Ηλεία
Με σύμμαχο τους ψεκασμούς των κουνουπιών που ξεκίνησαν ήδη και τους εβδομαδιαίους ελέγχους σε όλους τους εργάτες γης Δυτικής Αχαΐας και Ηλείας που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, επιχειρείται ο έλεγχος των κρουσμάτων ελονοσίας που καταγράφηκαν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι ενημερωτικές συναντήσεις στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ με τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση σε σχέση με τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας σύσκεψη, στην οποία εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες συμμετείχαν σε δύο ξεχωριστές ομάδες οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και οι αγροτοπαραγωγοί.

«Αυτό που επισημάνθηκε προς όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως σε αυτούς που ασχολούνται με την παραγωγή ή διατηρούν επιχειρήσεις είναι ότι ο ψεκασμός δεν αρκεί. Πρέπει να λαμβάνονται μία σειρά από μέτρα, ώστε να προλαμβάνουμε τις δυσάρεστες εξελίξεις» δήλωσε στην "Π" ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αντώνης Χαροκόπος, που συμμετείχε στη συγκεκριμένη συνάντηση μαζί με τους δημάρχους Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου και Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ.


«Ευτυχώς θα υπάρχει ανταπόκριση και ευαισθητοποίηση εκ μέρους των τοπικών κοινωνιών και εκτιμώ ότι σταδιακά θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα» σημειώνει ο κ. Χαροκόπος.

Εν τω μεταξύ βρίσκονται σε εξέλιξη, σε επίπεδο 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι διαδικασίες για τη σύσταση των δύο υγειονομικών κλιμακίων που θα αναλάβουν το συστηματικό και σε εβδομαδιαία βάση υγειονομικό έλεγχο των εργατών γης. Οπως είχε γράψει η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», ο έλεγχος αυτός καθίσταται αναγκαίος, καθώς είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο της εγχώριας διασποράς της νόσου από τη στιγμή που υπήρξαν δύο κρούσματα σε ντόπιους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ