2016-08-12 09:23:03
Φωτογραφία για Ήρθε η εποχή των Cyborgs - Είμαστε έτοιμοι;
Η αγορά των “φορετών” αξεσουάρ είναι αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και σε γρήγορο ρυθμό Έξυπνα ρολόγια? Πιο έξυπνα από ποτέ

Έξυπνες κάλτσες? Ναι

Έξυπνη ζώνη? Αμέ!

Επομένως, ποια είναι η φυσική συνέχεια των πραγμάτων? Μα φυσικά τα εμφυτεύματα. Ήδη πολλά κοχλιακά εμφυτεύματα βοηθάν πολλούς ανθρώπους να ακούν. Επίπροσθέτως, υπάρχουν πάρα πολλά DIY τεχνολογικά εμφυτεύματα, που ονομάζονται bio-hacking. Τα τελευταία, είναι σε τεράστια άνθηση τα τελευταία χρόνια και καταφέρνουν να καλύψουν αρκετές ανάγκες των χρηστών τους.

Έτσι τώρα, βρισκόμαστε στο σημείο που θα πρέπει να αναρωτηθούμε αυτό που οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας περιμένουν εδώ και χρόνια: Που θα πρέπει να “σταματήσουμε”? Πότε η τεχνολογία θα είναι too much? Πότε θα έχουμε γίνει cyborg?

Εμείς λέμε ότι η εποχή των Cybog είναι ήδη εδώ! Όχι, δεν θα δούμε κάποιον να πετάει ρουκέτες από το χέρι του, αλλά ήδη υπάρχουν περιπτώσεις χρηστών που, μέσω bio-hacking, διαθέτουν πρόσθετο χεριού με δυνατότητες που συναντάμε στο Metal Gear Solid V.


Αν αυτό σας φάνηκε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, να σας υπενθυμίσω για τους βηματοδότες. Χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, εμφυτευμένοι βηματοδότες επιτρέπουν στις καρδιές των χρηστών να λειτουργούν σωστά. Κόσμος εμφυτεύει NFC chips στο κάτω από το δέρμα του για να ελέγχει διάφορα μηχανήματα πιο εύκολα. Πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά και ολοένα και πιο εύκολα. Πράγματα που συμβαίνουν κάτω από το ραντάρ της καθημερινότητας και ίσως τα παραβλέπουμε. Και όμως, η εποχή των Cyborgs είναι προ των πυλών. Τι θα συμβεί μετά ?

Αρχικά αναφέρουμε ότι τα περισσότερα “φορετά” αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε εστιάζουν στον έλεγχο της υγείας μας. Αυτά μπορούν πολύ εύκολα να “μετατραπούν” σε εμφυτεύματα, γεγονός που θα βοηθήσει και στην καλύτερη ανάγνωση τον οργάνων μας. Φανταστείτε ότι αντί για την έξυπνη ζώνη, που γνωρίζει αν φάγαμε παραπάνω, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα εμφύτευμα στο στομάχι μας, με την ίδια ακριβώς λειτουργία. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, τίθεται αρκετά και το θέμα, ηθικής.

Τρανό παράδειγμα το North Sense, της Cyborg Nest. Διαθέσιμο ήδη για παραγγελία με367 δολάρια. Το συγκεκριμένο εμφύτευμα έχει απλά την λειτουργία της δόνησης όταν βλέπουμε τον βορά στον ορίζοντα. Φυσικά αυτό μπορείτε να το δείτε και μέσα από το κινητό σας, απλά το North Sense λειτουργεί πιο γρήγορα και χωρίς μπαταρία. Μπορεί η λειτουργία του να σας φαίνεται ηλίθια, αλλά αποτελεί ένα μικρό δείγμα για το τι είναι ικανό να προσφέρει το bio-hacking στην καθημερινότητα μας.

Αν ψάξετε στο internet για bio-hacking, θα βρείτε άπειρες εφαρμογές, με τις περισσότερες από αυτές να είναι σήμερα διαθέσιμες και ιδιαίτερα χρήσιμες.

Σε αυτό το σημείο η ερώτηση που θα τίθονταν αφορά την νοητή γραμμή που θα πρέπει να χωρίζει την τεχνολογία από την πραγματικότητα. Την επιστημονική φαντασία από την πραγματικότητα. Εάν ένας εργάτης χρησιμοποιήσει κάποιο τεχνητό μυοσκελετικό σύστημα για οποιαδήποτε εργασία, θα θεωρηθεί ανήθικο? Είναι σωστό να εμφυτεύουμε στα μάτια μας συσκευές με σκοπό την χρήση AR στην καθημερινότητα μας? Για να μπορούμε να μαγνητοσκοπούμε οτιδήποτε συμβαίνει γύρο μας?
Πηγη
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ