2016-08-14 04:03:08
Φωτογραφία για Τι να κάνετε την πρώτη εβδομάδα με το μωρό στο σπίτι
Πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στη ζωή σας και δυστυχώς δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου για να προετοιμαστείτε.Οπότε κάποιες βασικές συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

Εστιάστε στα βασικά

Η μαμά του μωρού θα είναι αρκετά απασχολημένη οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αναλάβετε εσείς. Οπότε ό, τι αφορά τη διαχείριση του σπιτιού πρέπει να το γνωρίζετε (καλύτερα από πριν) και να το τακτοποιήσετε. Από τις δουλειές του σπιτιού μέχρι τους λογαριασμούς, καλό θα ήταν να τα έχετε στο νου σας. Επίσης, όσον αφορά τη δουλειά σας θα πρέπει να φροντίσετε να διευκρινίσετε ότι τώρα είναι μία περίοδος που θα πρέπει να γυρνάτε στην ώρα σας σπίτι και να μην δουλεύετε από εκεί. Αν είναι δυνατό, πάρτε και λίγες μέρες άδεια. Αυτό που πρέπει να προσπαθήσετε στην ουσία να κάνετε είναι να είστε όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες στο σπίτι σας και να αφιερώνεται χρόνο στη φροντίδα του παιδιού.


Μην χάνετε χρόνο άσκοπα

Το μωρό θα σας κρατήσει αρκετά απασχολημένους. Οπότε το να ασχολείστε με το μαγείρεμα, για παράδειγμα, δεν έχει καμία ουσία. Δεν θα πάθετε τίποτα να τρώτε απ' έξω για μια εβδομάδα. Πλέον, υπάρχουν άπειρες υγιεινές επιλογές. Ακόμα, μην ανησυχείτε επειδή δεν προλάβατε να πάτε λαϊκή. Υπάρχουν πάντα τα σουπερμάρκετ και τα μανάβικα.

Μην αρνείστε τη βοήθεια

Ειδικά οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες, λόγω κυρίως της άγνοιας και της απειρίας του ζευγαριού. Εκεί ακριβώς επιστρατεύονται οι γονείς και οι κοντινοί σας άνθρωποι που ξέρουν και μπορούν να σας βοηθήσουν. Μην ντραπείτε να ζητήσετε τη συμβουλή ή τη βοήθειά τους. Αν δεν θέλετε να εξαρτάστε από τους άλλους μην ανησυχείτε, μπορείτε να “ανεξαρτητοποιηθείτε” την επόμενη εβδομάδα.

Αποφύγετε τις πολλές επαφές

Το κινητό σας καλό θα ήταν να είναι μονίμως στο αθόρυβο. Αν συμβεί κάτι επείγον, οι δικοί σας άνθρωποι θα βρουν τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί σας. Όλοι οι υπόλοιποι που θέλουν να σας ευχηθούν και να δουν πως είστε, μπορούν απλά να περιμένουν. Το ίδιο ισχύει και για τις επισκέψεις στο σπίτι σας. Όλοι θα θέλουν να δουν το καινούριο μέλος της οικογένειάς σας αλλά δεν είναι ανάγκη να έχετε ένα σπίτι γεμάτο κόσμο. Ο χρόνος που έχετε οι τρεις σας είναι πολύτιμος και καλό είναι να ζήσετε αυτοί την εμπειρία μόνοι σας.

Βγείτε από το σπίτι

Αν ο καιρός το επιτρέπει βγείτε για μια μικρή βόλτα έξω από το σπίτι. Η πίεση που δέχεστε μέσα στους τέσσερις τοίχους είναι μεγάλη και λίγος καθαρός αέρας θα σας κάνει καλό. Αν η μαμά δεν μπορεί να ακολουθήσει δοκιμάστε να βγείτε οι δυο σας. Έτσι, θα κάνετε τη μαμά να ηρεμήσει έστω και για λίγα λεπτά.

Υπομονή

Είναι η περίοδος που πρέπει να οπλιστείτε με μεγάλη δόση υπομονής. Οι ορμόνες τις γυναίκας και η εξάντληση της σε συνδυασμό με όλες αυτές τις αλλαγές που φέρνει ο ερχομός ενός παιδιού πυροδοτούν “εκρήξεις” νεύρων και καής διάθεσης. Οπότε εσείς πρέπει να αναλάβετε χρέη “ειρηνοποιού”. Φροντίστε να την ρωτάτε τακτικά τι χρειάζεται, να της λέτε πόσο όμορφη είναι και πόσο εκτιμάτε αυτά που έχει καταφέρει. Η ψυχολογική υποστήριξη είναι πολύ βασική σε αυτή τη φάση.

Μην περιμένετε να πάνε όλα τέλεια

Θα κάνετε λάθη. Απλά το θέμα είναι να προσπαθήσετε να κάνετε όσα λιγότερα γίνεται. Καλό είναι να προετοιμαστείτε για απρόοπτα και για καλό και κακό, να απομνημονεύσετε το τηλέφωνο του γιατρού σας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ