2016-08-14 13:22:59
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που «ειδικεύονταν» σε κλοπές και διαρρήξεις με ανήλικα μέλη
Πολυμελή εγκληματική ομάδα ρομά που χτυπούσαν κυρίως σε περιοχές του Ορχομενού και της Αλιάρτου Βοιωτίας εξάρθρωσε η αστυνομία Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν τρία από τα μέλη της ομάδας, ένας 19χρονος, μια 44χρονη και μία 14χρονη.

Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμη 18χρονου συνεργού τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών συνολικά εξιχνιάσθηκαν 11 κλοπές - διαρρήξεις και 2 απόπειρες κλοπών, οι οποίες έγινα μέσα στο καλοκαίρι. Συνήθως οι δράστες επέλεγαν μονοκατοικίες, παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα, χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα ή λοστούς.

Όπως διαπιστώθηκε ο 19χρονος, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, ηλικίας 16 και 20 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενέχονται στη διάπραξη ληστείας σε βάρος 68χρονου, πριν από τρεις ημέρες σε περιοχή της Θήβας.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού & του Αστυνομικού Σταθμού Αλιάρτου.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ