2016-08-16 10:20:13
Φωτογραφία για Γιατί οι επενδυτές «ερωτεύτηκαν» εκ νέου τις αγορές εμπορευμάτων
Το ποσό των 50 δισ. δολαρίων έχουν «ρίξει» οι επενδυτές στις αγορές εμπορευμάτων από την αρχή του έτους, παρά την πτώση των τιμών για κάποια εξ αυτών.

Πρόκειται για το καλύτερο ξεκίνημα έτους -από πλευράς εισροών κεφαλαίων- για τις αγορές εμπορευμάτων από το 2009, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί η Barclays. Τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια τα οποία επενδύονται σε εμπορεύματα έχουν φθάσει στο εντυπωσιακό επίπεδο των 235 δισ. δολαρίων, ενώ στα τέλη του 2015 είχαν διαμορφωθεί στο χαμηλό των 161 δισ. δολαρίων.

Τα περισσότερα κεφάλαια έχουν τοποθετηθεί σε χρυσό και πετρέλαιο, καθώς οι τιμές πετρελαίου -παρά την πρόσφατη υποχώρηση- έχουν σημειώσει ράλι σε σύγκριση με τα ιστορικά χαμηλά του Ιανουαρίου, ενώ ο χρυσός παραμένει πάντα μία ασφαλής και προσοδοφόρα επενδυτική επιλογή.

Τα εμπορεύματα είναι τα επενδυτικά προϊόντα με τις καλύτερες αποδόσεις στο α' εξάμηνο, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες μετοχών και ομολόγων. Η συνολική απόδοση για τον δείκτη Bloomberg Commodity Index έφθασε, στο α' εξάμηνο, στο 14%.

Η Barclays αναφέρει ότι τα περισσότερα κεφάλαια συρρέουν στα πολύτιμα μέταλλα και κυρίως στον χρυσό, με την άνοδο του κίτρινου μετάλλου κατά 28% από την αρχή του έτους, να αποδίδεται και στην απόφαση των επενδυτών να «ρίξουν» χρήματα σε ETFs χρυσού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ