2016-08-16 10:49:35
Φωτογραφία για Στα σκαριά η προκήρυξη πάνω από 1.660 θέσεων μόνιμου προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία
Έως την ερχόμενη Δευτέρα μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις των υποψηφίων που θα προσληφθούν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

IATRONET.GR

Θέμα ημερών είναι η υποβολή από το υπουργείο Υγείας στο ΑΣΕΠ της κατανομής 1.660 θέσεων μόνιμου προσωπικού για τα νοσοκομεία.

Πρόκειται για νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικού, το οποίο θα προσληφθεί σε μεγάλο βαθμό από κυλιομένους πίνακες του ΑΣΕΠ. Για τις ειδικότητες που δεν περιλαμβάνονταν στην 4Κ και την 5Κ, θα γίνει προκήρυξη. 

Εκτός από τις παραπάνω προγραμματισμένες προσλήψεις, εγκρίθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για άλλες 1.200 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού [800 νοσηλευτικό, 345 διαφόρων ειδικοτήτων, 40 πληρωμάτων ασθενοφόρου και 15 στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ)].

Η κατανομή των παραπάνω θέσεων θα αφορά τα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά με στόχο την ενίσχυσή τους έτσι ώστε να μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων για μετατάξεις προς την επαρχία.


Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), έχουν ήδη διοριστεί οι περισσότεροι από τους 100 γιατρούς και αυτές τις μέρες αναλαμβάνουν και οι πρώτοι από τους συνολικά 400 νοσηλευτές.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η στελέχωση των λειτουργούντων ΜΕΘ και αυξάνονται οι διαθέσιμες κλίνες τόσο στην επαρχία όσο και στο λεκανοπέδιο που εξακολουθεί να υπάρχει λίστα αναμονής.

Οι σχετικές προκηρύξεις αναμένονται αμέσως μετά το τέλος Αυγούστου, προκειμένου να γίνουν οι προσλήψεις μέσα στο 2016.

ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο μεταξύ, έως την ερχόμενη Δευτέρα 22 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις των υποψηφίων που θα προσληφθούν μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Πρόκειται για θέσεις οκτάμηνης θητείας, οι οποίες αφορούν την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων.

Οι εν λόγω προσλήψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έκτακτης βοήθειας του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ΔΗΜ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ