2016-08-16 18:39:10
Φωτογραφία για Τα 4 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να παραλείπεις μετά τα 40!
Η μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και η επιβράδυνση της ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας μετά τα 40, καθιστούν την σωστή φροντίδα της αδιαπραγμάτευτη Με την πάροδο των χρόνων το δέρμα γίνεται πιο ευάλωτο σε βλάβες, λεπτές γραμμές, ρυτίδες και κηλίδες από τον ήλιο και αν δεν πάρετε τα κατάλληλα μέτρα η εμφάνισή του υφίσταται δραματική επιδείνωση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περνάτε όλη την ημέρα βάζοντας κρέμες, δεν πρέπει όμως να παραλείπετε αυτά τα τέσσερα βασικά προϊόντα περιποίησης:

Αντηλιακά

Ο ήλιος αποτελεί την πρώτη αιτία πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Η υπεριώδης ακτινοβολία επιταχύνει τον σχηματισμό των γραμμών, των ρυτίδων και των κηλίδων, εμποδίζοντας τη διαδικασία ανάπλασης.

Χρησιμοποιείστε τα προϊόντα με τον κατάλληλο δείκτη προστασίας ανάλογα με την εποχή του χρόνου και μην παραμελείτε να καλύπτετε με ρούχα το δέρμα σας, προκειμένου να το προστατεύσετε από τη γήρανση αλλά και από τον καρκίνο τυο δέρματος.


Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι η ενεργή μορφή της βιταμίνης Α και το μοναδικό συστατικό που μπορεί να προκαλέσει ορατή βελτίωση στην υφή αλλά και την όψη της επιδερμίδας. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, έχει πλούσια απολεπιστική δράση, ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

bigstock Forty years woman 102510719

Αντιοξειδωτικός ορός

Οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν το DNA, δηλαδή το γενετικό υλικό των κυττάρων και θεωρούνται υπεύθυνες για την γήρανση αλλά και μια σειρά σοβαρών ασθενειών, μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν μπλοκάρουν τη ζημιά και διατηρούν το δέρμα νέο και λαμπερό.

Ενυδάτωση

Η παραγωγή των απαραίτητων ελαίων από τους σμηγματογόνους αδένες επιβραδύνεται με την πάροδο των χρόνων με αποτέλεσμα η επιδερμία να χάνει την υγρασία και την ελαστικότητά της. Το δέρμα «κρεμάει» και αρχίζουν να σχηματίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη για να αποτραπούν αυτές οι αλλαγές και το δέρμα να είναι υγιές και σφριγηλό.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σινεφίλ βραδιά
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σινεφίλ βραδιά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ