2016-08-16 21:45:41
Φωτογραφία για To Minecraft συναντά την Virtual Reality
Ενας κόσμος όπου ο παίκτης κινείται ελεύθερα μέσα σε 3D γραφικά, χωρίς τεράστιες απαιτήσεις σε hardware είναι προφανώς ιδανικός για να γίνει Virtual Reality. Και αυτό είναι το Minecraft!

Όμως, ο δημιουργός και προγραμματιστής του παιχνιδιού Marcus “notch” Perssοn είχε δηλώσει παλιότερα πως δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση επειδή το Facebook είχε μόλις αγοράσει την Oculus και προφανώς δεν είχε ιδιαίτερη συμπάθεια στο δημιούργημα του Zuckerberg.

Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει από τη στιγμή που η Microsoft αγόρασε το παιχνίδι. Η νέα προγραμματιστική ομάδα πίσω από το Minecraft πλέον είναι αυτή της Mojang η οποία ανακοίνωσε ότι ήδη από την επόμενη εβδομάδα το παιχνίδι, στην έκδοσή του για Windows 10, θα εμφανιστεί τελικά σε περιβάλλον VR -και συγκεκριμένα στο Oculus Rift.

Αυτό σημαίνει πως όποιος έχει στην κατοχή του ένα Oculus Rift και το Minecraft εγκατεστημένο σε Windows 10, κάποια στιγμή από τα μέσα της άλλης εβδομάδας θα λάβει ειδοποίηση για ένα update που θα του επιτρέπει να συνδέσει τη συσκευή του και να παίξει μέσα στο Virtual περιβάλλον του παιχνιδιού!

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως στο τέλος του 2016 θα υπάρχει και υποστήριξη για Oculus Touch VR controllers!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ